Vesti

Novi Land Rover Defender će imati aktivno vazdušno vešanje

Uskoro premijera

Land Rover Defender
858Pregleda

Željno iščekivana nova generacija modela Land Rover Defender uskoro će biti premijerno predstaljena. Upravo iz tog razloga je nekoliko automobilskih novinara, među kojima su i kolege iz Top Gear-a dobilo priliku da testira prototipe ovog modela.

Land Rover Defender

Oni su preneli da je jedna od najvažnijih novina kod novog Land Rover Defender modela zapravo to što će on biti dostupan sa vazdušnim vešanjem. Zahvaljujući tome novi Defender će imati prilagodljivi klirens. To će, samo po sebi, rezultirati time da on bude efikasniji nego ikad, kada je u pitanju off i on-road vožnja.

Prema rečima Endija Diksa, čoveka koji stoji iza programa izdržljivosti i pouzdanosti novog Defender-a, vazdušno vešanje je aktivno. „Sistem prati temperaturu u amortizerima i štiti vozilo prilagođavajući parametre vešanja u toku vožnje“.  

Rečeno je i da je Land Rover testirao preko 200 novih Defender modela širom sveta. Svi ti prototip modeli su voženi 24 časa dnevno, sedam dana u nedelji tokom dva meseca. Na taj način je izvršena simulacija po kojoj je svaki od testiranih primeraka prešao po 240.000 kilometara.

Land Rover Defender

Velika pažnja prilikom razvoja nove generacije modela Defender usmerena je ka tome da on bude prijatniji za vožnju i na putevima, u odnosu na prethodnu generaciju.

„Da bi neki automobil bio globalni automobil“ on mora da ispuni dosta različitih ciljeva. Stari Defender je čvrst, izdržlji, ali to zbog toga što nije napravljen da se vozi velikim brzinama. Sa druge strane, novi model je dizajniran da bude udoban i u vožnji pri velikim brzinama. Takođe je dizajniran da bude super izdržljiv i robustan“, rekao je Diks.

Na prezentaciji je potvrđeno da će se novi Land Rover Defender prodavati u tri varijante. One će nositi oznaku 90, 110 i 130, a model će biti dostupan sa šest različitih pogonskih sklopova.

Land Rover Defender

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery