AktuelnoVesti

Novi Lamborghini Countach u najavi!

1.12KPregleda

Ukoliko ste skočili od oduševljenja, sedite i pričekajte malo.

 

Verovatno najveća ikona među superautomobilima svih vremena navodno dobija „rimejk“, i zaista, ne radi se o šali. Nije reč ni o nekom nezvaničnom renderu, niti o glasini, jer vesti dolaze direktno od Lamborghinija, a poruka je jasna: „Countach dolazi“.

 

Naime, italijanska marka je podelila na Facebooku video u trajanju od 20 sekundi, u kojem možemo videti postere klasičnog Countacha. Klip se završava u daljini jedva vidljivim „klinastim“ automobilom i jednostavnom porukom – „Novi Lamborghini Countach dolazi“.

 

Naravno, brojna pitanja vam se verovatno samo nameću, i niste jedini. Ono vidimo je za sada jedino što možemo da podelimo. „Tizer“ fotografija bez dileme prikazuje automobil karakterističnog, „klinastog“ oblika, a odsustvo zadnjeg krila bi moglo da sugeriše da ovaj Countach inspiraciju pronalazi u ranijim modelima iz sedamdesetih. S druge strane, možda se radi o komponenti koja se izvlači iz karoserije po potrebi?

 

Da li ovde imamo posla s kompletno novim modelom ili Aventadorom modifikovane karoserije? S tim u vezi, da li će novi Countach biti serijska mašina ili tek izložbeni primerak? Lamborghinijeva poruka se odnosi na budućnost, tako da je moguće da se radi o konceptu koji pruža buduće smernice proizvođača iz Santa Agate. Ovo inicira interesantno pitanje – da li bi Countach mogao da bude demonstracija čisto električnog pogona?

 

Ono što znamo je da je Aventador Ultimae trenutno poslednji čisti V12 superautomobil Lamborghinija, a takođe znamo da će dvanaestocilindraš nastaviti da „živi“ u hibridnom formatu. Možda je upravo to recept koji će koristiti Countach? Italijani su već potvrdili dolazak novog V12 modela sa superkondenzatorom, tako da što se Countacha tiče, mogućnosti su razne.

 

Jedna stvar je sigurna, a to je da smo krajnje uzbuđeni u vezi s povratkom čuvene oznake, bilo da je reč o konceptu ili serijskom automobilu. Svojevremeno, Countach je „izvrnuo“ automobilski svet naglavačke kada je prvi prototip debitovao 1971. s makazastim vratima. Dotični dizajn je bio daleko ispred svog vremena, i to do te mere da Countach i nakon 50 godina izgleda futuristički.

 

Jedva čekamo nove informacije.

 

Vrele Gume

1 Komentar

  1. Sećam se, pre pedesetak godina, pokažem drugu na času ispod klupe u katalogu Autorevije sličicu ovog auta iz profila, a on me pita:
    -A na koju stranu ovo čudo ide?
    Uzgred, nikada nisam bio načisto kako se izgovara ime ovog kultnog auta. (Neka ne odgovaraju oni koji kažu ЛамборЏини)

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery