Vesti

Novi Kia krosover baziran na modelu Ceed uslikan prilikom testiranja

Novi krosover uskoro na tržištu

Kia Ceed krosover/XCeed
2.32KPregleda

Nakon premijere potpuno novih Ceed GT i Proceed modela na Sajmu automobila u Parizu prošle godine, Kia se polako sprema da nam predstavi novog člana svoje Ceed game.  

Kia Ceed krosover/XCeed

Da, reč je o novom krosoveru koji će biti baziran na kompaktnom hečbek modelu korejskog proizvođača. Još uvek nije potvrđeno zvanično ime ovog modela, ali izvori sugerišu da će nositi oznaku XCeed. Ono što je sigurno jeste da će novi model biti pozicioniran između modela Stonic i Sportage u gami kompanije Kia.

Na novim špijunskim fotografijama se ne vidi puno od dizajna novog modela, s obzirom da je automobil prekriven kamuflažnom folijom. Međutim, možemo videti da će novi Kia krosover imati slične svetlosne jedinice kao model Ceed. Zapravo, za sada nam izgleda kao da je ovo povišena verzija hečbek modela.

Kia Ceed krosover/XCeed

Odgovor kompanije Kia na Ford Focus Active, Subaru XV i VW Golf Alltrack

To znači da će glavni konkurenti ovom modelu zapravo biti Ford Focus Active, Subaru XV i VW Golf Alltrack. Kao i ovi modeli i novi Kia korsover će pokušati da ubedi kupce da kupe “sve u jednom” automobilu. On će imati prostran enterijer i veći klirens zahvaljujući kome će se bolje snalaziti u off-road vožnji.

Dizajn će u potpunosti reflektovati novi dizajnerski pravac kompanije Kia. Tako će ovaj model imati “šine” na krovu, plastične obloge na karoseriji i agresivnije branike. Tu će bit ii prepoznatljiva “tigrova njuška” maska (rešetka) hladnjaka i slično.

Kia Ceed krosover/XCeed

Veliko pitanje je da li će se novi Kia krosover prodavati sa pogonom na svim točkovima

Još uvek nema fotografija enterijera, ali će i on biti inpirisan enterijerom modela Ceed. Pretpostavlja se da će novi model imati novu centralnu konzolu orijentisanu ka vozaču, sa plutajućim ekranom osetljivim na dodir.

Kada je reč o agregatima, pretpostavlja se da će i novi krosver imati iste pogonske opcije kao model Kia Ceed. Za razliku od modela Stonic, ovaj model bi mogao imati i pogon na svim točkovima koji će biti dostupan kao opcija. Međutim, to još uvek nije potvrđeno.

Novi Kia krsoover bi mogao premijerno biti predstavljen već u martu na ženevskom sajmu automobila. Na evropskom tržištu će se naći već od druge polovine ove godine.

Kia Ceed krosover/XCeed

Špijunske fotografije: Carscoops

2 Komentara

  1. Blago povisena karoserija, sa plasticnom zastitom i nekom vrstom GripControl-a je vise za ocekivati, nego neki ozbiljni 4×4 pogon. Sa cenom 15-16000eur za startnu verziju bice to jako dobar fancy auto. Kia bece smeti da ponudi visu cenu kako ne bi ulazili u sektor u kome je Sportage (startuje na oko 18000).

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery