Vesti

Novi Hyundai plug-in hibridni SUV koncept premijerno u Los Anđelesu!

Najava premijere

Hyundai SUV koncept
1.16KPregleda

Sajam automobila u Los Anđelesu je na svega nekoliko dana od zvaničnog otvaranja, a već se zna da će upravo tu veliki broj automobila imati svoju svetsku premijeru. Jedan od njih je i novi koncept kompanije Hyundai. Po svemu sudeći, reč je o krosoveru sa plug-in hibridnim pogonskim sklopom.

Hyundai SUV koncept

Naime, predstavnici kompanije ovo vozilo opisuju kao “revolucionarno”. Reč je o sedmom koncept automobilu kog je kreirao Hyundai dizajn centar. Njegov dizajn pratiće dizajnerski pravac kompanije po imenu “Sensuous Sportiness”.

Ovaj model će imati sakriven svetlosni potpis koji je inspirisan modelima Le Fil Rouge i Grandeur. Tu je i “Parametric Air Shutter” maska (gril) sa individualnim “ljsukama”. One doprinose dinamičnom dizajnu, ali se i otvaraju kako bi vazduh mogao da stigne do agregata. Time se unapređuje i aerodinamika i smanjuje potrošnja goriva.

Tizer fotografije nam otkrivaju da će ovaj krosover imati elegantan profil, četvrtaste lukove iznad točkova, tanke svetlosne jedinice i padajuću liniju krova. Na automobilu nema konvencionalnih ručica za otvaranje vrata i bočnih retrovizora.

Ovaj, još uvek neimenovani koncept kompanije Hyundai će imati pogonski sklop. On će samo na električnu energiju moći da prelazi kratke distance.

“Tražimo inovativna rešenja kada je u pitanju dizajn”, rekao je jedan od zvaničnika kompanije.

Hyundai SUV koncept

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery