Vesti

„Ford V Ferrari“ – Film o epskom rivalitetu Ferarija i Forda u bioskopima od 14. novembra!

Kristijan Bejl i Met Dejmon u neverovatnoj trci izdržljivosti

"Ford v Ferrari"- 24 časa Le Mana
2.76KPregleda

Šta se to dogodilo ’66 godine na čuvenoj automobilskoj trci izdržljivosti u Le Manu kada je, u iscrpljujućoj višečasovnoj „borbi Titana“ Ferarijev tim nakon mnogo godina pobeđivanja, skinut sa trona?!

"Ford v Ferrari"- 24 časa Le Mana

Istinita priča 20th Century Fox-a, „Le Man ’66: Slavna 24 sata“, o istrajnom dvojcu Šelbi-Majls koji je sam kreirao vozilo spremno da se takmiči na čuvenoj trci u Francuskoj. Ovo ostvarenje premijerno će biti prikazano u bioskopima širom Srbije u sredu, 13. novembra. Karte za film se već sada mogu pronaći na blagajnama bioskopa. Vrele Gume će na svojim zvaničnim društvenim mrežama, Facebook i Instagram, podeliti po dve karte za projekciju ovog filma, sutra 14.11.u Ušću.

Kristijan Bejl i Met Dejmon oživeli su na platnu neverovatnu biografsku avanturu o 24-časovnoj automobilskoj trci u Le Manu u kom je iscrpljujuća vožnja poređena s borbom za život i smrt na mnogo načina. Brutalna, opasna i veoma rizična za same vozače. Film prikazuje kulminaciju sukoba koji je tih šezdesetih godina besneo u kancelarijama Enca Ferarija i Henrija Forda. Obračun, iz kog je samo jedna strana mogla izaći kao pobednik.

Kristijan Bejl je bio veliki bajker. Godinama je voleo moto-trke dok nije ozbiljno povredio ruku i obećao svojoj porodici da se više neće baviti time. Kada je saznao da će u filmu „Le Man ’66: Slavna 24 sata“ tokom snimanja zaista voziti trkačke automobile rado je prihvatio ulogu. Ken Majls (Kristijan Bejl) bio je automehaničar inženjerskih veština. On je, od strane profesionalnog vozača Kerola Šelbija (Met Dejmon) nagovoren da za Ford zajedno kreiraju automobil koji bi bio verodostojan protivnik i stao na crtu Ferarijevom timu u Le Manu 1966. godine.

"Ford v Ferrari"- 24 časa Le Mana

„Postoji sloboda igranja stvarnih likova. Oni imaju svoju ekscentričnost, svoj glas, sve ti je upravo tu. Imaš slobodu da iskoristiš sve to. Možete da pogledate video ili da dovedete čoveka na set i razgovarate sa njim. Osećam se mnogo slobodnije kada igram stvarnu osobu zato što znam da to nije moj lični ego,“ rekao je Kristijan Bejl o svojoj ulozi.

Rediteljska palica prepuštena je Džejmsu Mangoldu. On je nominovan za nagradu Oskar za film „Logan“. O svom najnovijem ostvarenju kaže: „Danas imamo kompjutere u automobilima i sa većom tačnošću znamo šta će uraditi. Vozači su tada morali da ulete u auto za koji nisu imali pojma koliko će izdržati. Bilo je potrebno napraviti auto koji ćete voziti i da potom čekate da li će eksploditrati.“

Osim Meta Dejmon (Matt Damon) i Kristijana Bejla (Christian Bale) u ostalim ulogama našli su se i Džon Berntal (Jon Bernthal), Džoš Lukas (Josh Lucas), Katrina Balf (Caitriona Balfe) i drugi.

Pratite nas. Na našim zvaničnim društvenim mrežama, Facebook i Instagram, podelićemo po dve karte za projekciju ovog filma, sutra 14.11.u Ušću.

"Ford v Ferrari"- 24 časa Le Mana

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery