Vesti

Novi hibridni super automobil kompanije Ferrari stiže krajem meseca!

Taj model će u gami italijanskoj proizvođača biti baziran iznad modela 812 Superfast!

Ferrari
1.28KPregleda

Zvaničnici italijanskog proizvođača automobila, kompanije Ferrari su nedavno održali sastanak na kome se uglavnom govorilo o rezultatima poslovanja nakon prvog kvartala 2019. godine.

Ferrari Hybrid

Međutim, pored toga, Luis Kamilieri, izvršni direkor kompanije iz Maranela, dotakao se i teme novog hibridnog super automobila tog brenda. Novi automobil sa električnom asistencijom će zvanično biti predstavljen krajem meseca u Maranelu. “Biće to hibrid sa performansama pravog super automobila i prelepim dizajnom”, naveo je Kamilieri.

Prilikom odgovaranja na pitanja analitičara, Kamilieri je naveo i da će taj model u gami kompanije biti pozicioniran iznad modela 812 Superfast. “On neće biti zamena za model 488”, naveo je on. Kamilieri je još dodao i da će novi model imati novu HMI (Human-Machine Interface) tehnologiju.

Ferrari Hybrid

Međutim, test vozila koja su ranije uslikana pokazuju da hibridni model izgleda gotovo identično kao model 488. Jedna od mogućnosti jeste da Ferrari sjajno čuva tajnu o izgledu novog vozila. Druga mogućnost je da je reč o modelu koji se neće drastično razlikovati od 488, bar po pitanju dizajna.

Izveštaji sugerišu da bi taj model mogao razvijati preko 711 konjskih snaga (530 kW). Navodi se i da će prvi modeli kupcima biti dostavljeni početkom 2020. godine.

Kamilieri je pored ovoga izneo i zanimljiv detalj o saradnji njegove kompanije sa kompanijom Maserati. Naime, Maserati neće obnoviti ugovor o saradnji sa proizvođačem iz Maranela. Kamalieri procenjuje da će poslednji Maserati sa Ferrari agregatom stići na tržište 2021. ili 2022. godine.

Ferrari Hybrid

Špijunske fotografije: Motor1

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery