Vesti

Citroen planira da 2021. godine predstavi novu sedan perjanicu!?

Mogao bi da ima potpuno električni pogonski sklop!

Citroen CXperience
2.73KPregleda

Prema najnovijim informacijma, Citroen naporno radi na potpuno novoj sedan perjanici za svoju gamu. Očekuje se da taj model na tržište stigne 2021. godine.

Citroen CXperience

Izvršni direktor kompanije Citroen, Linda Džekson, je tokom Sajma automobila u Šangaju rekla da je francuski proizvođač u savršenoj poziciji da napravi takav automobil.

“Kako bismo bili priznati kao svetski brend, u svojoj gami moramo imati sve. Od malih automobila, preko SUV modela pa sve do velikih limuzina”, rekla je ona. “Citroen treba da ima veliki automobil u svojoj gami. Radi se o tome što mi ne želimo da takav autmobil konstruišemo kao svi ostali. Imaćemo takav automobil u svojoj gami, naravno, ako za takvim modelom postoji potražnja. On bi na tržište mogao stići za par godina”, dodala je Džekson.

Citroen CXperience

Pretpostavlja se da će taj model biti baziran na novoj EMP platformi PSA grupacije. Na toj platformi su trenutno postavljeni modeli Opel/Vauxhall Grandland X i Peugeot 508. Platforma podržava hibridne i SUS pogonske jedinice. Međutim, nedavno je rečeno i da francuski proizvođač automobila radi na novoj verziji EMP platforme koja će podržavati potpuno električne pogonske sklopove. Prema tome, ostaje da se vidi da li će se taj novi sedan prodavati kao električno vozilo.

Citroen CXperience

Kada je reč o dizajnu, Citroen bi inspiraciju mogao potražiti u koncept modelu CXperience. Taj koncept je predstavljen 2016. godine, a ima formu fastback modela sa 5 vrata (pogledajte fotografije).

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery