Online plus

Novi BMW Serije 4 Gran Coupe

1.4KPregleda

Pojam sportske elegancije

Oznaka „Gran Coupe“ se sada seli i u D segment. Nakon lansiranja kupe i kabriolet modela, Gran Coupe je treći model u proizvodnoj liniji serije 4

On je duži, širi, i aerodinamičniji od svih prethodnih pripadnika serije 3 u različitim karoserijskim konfiguracijama. Pored toga, nudi izdašniji unutrašnji prostor, svojstven kompaktnim limuzinama.

Što se dimenzija tiče, novi BMW serije 4 Gran Coupe je identičan kupeu sa dvoje vrata sa dužinom od 4.638 mm, širinom od 1.825 i međuosovinskim rastojanjem od 2.810 mm. S prednje strane, oba modela su identična, i imaju tipične BMW-ove detalje poput maske hladnjaka, dvostrukih okruglih farova i velikih usisnika za vazduh na prednjem odbojniku. Međutim, krov je na novoj seriji 4 Gran Coupe 12 mm viši, 112 mm duži i blago razvučen, te se u tečnoj liniji spušta prema zadnjem delu automobila.

Prepusti su tipično kratki, a duga hauba i uvučena putnička kabina upotpunjuju dizajn BMW-a serije 4 Gran Coupe. Produženi krov naglašava eleganciju i prefinjenost ovog modela, koji postavlja nove standarde u estetici četvorotočkaša iz D segmenta. Ipak, nije se izgubilo na praktičnosti. Zapremina prtljažnika iznosi 480 l, i za 35 l je veća nego kod kupea.

U ponudi sa ovim modelom je pet moćnih i efikasnih motora. Kako benzinski tako i dizel agregat koriste poslednju BMW TwinPower Turbo tehnologiju i u skladu su sa Evro 6 standardima emisije štetnih gasova. Snaga se na zadnje točkove prenosi preko preciznog šestostepenog manuelnog menjača koji je standardan, kao i preko osmostepene automatske Steptronic menjačke kutije koja je opciona.

Sa svim varijantama je dostupna i Auto StartStop funkcija. Za sada dva motora, BMW 428i Gran Coupe i 420d Gran Coupe opciono mogu biti opremljeni BMW xDrive inteligentnim pogonom na četiri točka. U tabeli 1. dat je pregled motora na novom BMW serije 4 Gran Coupe.

Na leto 2014. planirane su dodatne varijante agregata: BMW 435d xDrive Gran Coupe, BMW 430d Gran Coupe i još BMW xDrive opcija.

Premijum ambijent BMW Serije 4 Gran Coupe je rezultat spoja ekskluzivnih boja, visoko kvalitetnih i bogatih kombinacija materijala i specijalnih paketa opreme koji dopuštaju da prilagodite vaš BMW Serije 4 Gran Coupe sopstvenim potrebama. Kao dodatak standardnoj opremi, koja naglašava klasični karakter vozila, dostupne su i tri linije opreme, kao i ekskluzivni BMW Individual program i M Sport paket opreme.

Modern, Sport i Luxury linije nude varijacije sledećih elemenata u odnosu na baznu standardnu opremu: izgled i boja prednje maske i usisnika za vazduh, kape retrovizora, dizajn bočnih prozora, prednji i zadnji branici, pragovi i još mnogi drugi detalji. Sport linija se odlikuje detaljima u crnoj boji, a sportski izgled se dodatno naglašava aluminijumskim naplacima od 18 ili 19 inča sa duplim kracima. Luxury linija je naglašena svetlim hromiranim detaljima, koji izuzetno naglašavaju elegantni karakter vozila. Ovde su takođe prisutni 18“ ili 19“ aluminijumski naplaci, ali sa dizajnom sa više kraka, dok je Modern linija ukrašena izuzetno kvalitetnim aluminijumskim spoljašnjim detaljima.

Prilikom lansiranja modela biće moguće poručiti i BMW Serije 4 Gran Coupe u Individual programusa enterijerom od fine kože, sa izuzetnim lajsnama od drveta i izborom naplataka koji će zasigurno zadovoljiti ekskluzivan ukus svakog kupca.

M Sport paket je takođe dostupan da kupcima omogući vrhunsku tehnologiju, funkcionalnost i izvanrednu dinamiku u vožnji koja izdvaja svaki BMW automobil od ostalih. Tehničke karakteristike ovog paketa uključuju M sportsko vešanje i opcione M sportske kočnice u kontrastnoj plavoj boji.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery