Vesti

Novi BMW Serije 2 Gran Coupe stiže 24. jula!

Najava premijere

BMW Serije 2 Gran Coupe
1.18KPregleda

Nije tajna da BMW planira da proširi porodicu svojih Gran Coupe modela. Danas je otkriveno da će najmanji Gran Coupe model biti predstavljen 24. jula.

BMW Serije 2 Gran Coupe

Naime, prvi BMW Serije 2 Gran Coupe će biti postavljen na istu FWD/AWD platformu koja podupire i nedavno predstavljeni hečbek Serije 1. Ime će biti u skladu sa BMW nomenklaturom, a sam automobil će biti direktna konkurencija modelu Mercedes-Benz CLA!

Već smo imali prilike da vidimo nekoliko kamufliranih primeraka tokom prethodne dve godine. Međutim, ovaj najnoviji otkriva najviše. Razlog za to je što je BMW prešao sa monohromatske na kamuflažu u boji. Tu je i QR kod sa linkom ka sajtu bavarskog proizvođača. Upravo na tom sajtu je otkriveno da će BMW Serije 2 Gran Coupe premijerno biti predstavljen 24. jula.  

Očigledno je da je na fotografijama završeni model. Uočavamo neke sličnosti sa Serijom 1 kada je reč o dizajnu. Tu mislimo na farove, masku (gril) i prednji branik.

Zadnji deo ovog automobila se najviše razlikuje. Na njemu se ističu horizontalno postavljene LED svetlosne jednice. Branik izgleda sportski, a tu je i difuzor na sredini, kao i dve široke izduvne cevi.

Na fotografijama je najverovatnije najsnažnija varijanta koja nosi oznaku M235i xDrive. To znači da se ispod njegove haube krije četvorocilindarski turbo agregat zapremine dva litara koji razvija impresivnih 302 KS i 450 Nm obrtnog momenta.

Agregat je povezan sa osmostepenim Steptronic Sport automatskim menjačem i xDrive pogonom na svim točkovima. Naime, model M135i xDrive iz mesta do 100 km/h ubrzava za 4,8 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 250 km/h. Očekujemo slične brojke i od modela M235i xDrive.

Ostatak palete motora će kao i kod Serije 1 činiti trocilindarski i četvorocilindarski benzinski i dizel  agregati. Snaga će se kretati od 114 do 302 „konja“.  S obzirom da će novi BMW Serije 2 Gran Coupe biti predstavljen sledeće nedelje, gotovo je sigurno da će javnu premijeru imati na Sajmu automobila u Frankfurtu.

BMW Serije 2 Gran Coupe

Špijunske fotografije: Carscoops

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery