Vesti

Novi BMW M3 uslikan prilikom testiranja!

Špijunske fotografije

896Pregleda

Sada kada je nova Serija 3 i zvanično predstavljena na Sajmu automobila u Parizu, ljudi iz M odeljenja kompanije BMW mogu da se opuste i da sa svog prototipa M3 G80 skinu deo kamufalaže, što su i uradili.

Naime, na internetu su se pojavile špijunske fotografije na kojima se vidi novi model M3 koji bi na tržište trebalo da stigne 2020. godine, kako prolazi kroz testiranja na čuvenom Nirburgringu. Ovo nije prvi put da vidimo fotografije ovog modela, ali je prvi put da prototip nije u potpunosti prekriven kamuflažnom folijom. Takođe, u poređenju sa prethodnim prototip modelima koji su na sebi imali prototip svetlosne jednice, na ovom modelu se nalaze farovi i zadnje svetlosne jedinice koje će biti i na serijskom modelu.

Takođe su vidljiviji i neki drugi detalji, što nam daje prilično jasnu sliku onoga kako bi završeni model mogao izgeldati. Naime, možemo uočiti neke komponente M „aero-kit“-a kao što su širi paneli iznad točkova i pragovi.

Iako je još uvek prekriven kamuflažom, prednji branik će sigurno imati i tri masivna usisnika za vazduh, dok će na zadnjem braniku dominirati veliki difuzor oko kojeg će se nalaziti prepoznatljive četiri izduvne cevi. Tu su još i drugi tipični delovi sa M modela kao što su plava kočiona klešta i veliki diskovi.

Ispod haube modela BMW M3 će se naći unapređena verzija rednog, twin-turbo šestocilindarskog agregata koji ima radnu zapreminu tri litara.

Pretpostavlja se da će taj agregat razvijati između 465 i 493 konjskih snaga koje će se slati zadnjim točkovima putem standardnog šestostepenog manuelnog ili opcionalnog osmostepenog automatskog menjača. Šuška se da će ovaj model biti dostupan i sa M xDrive AWD pogonom kakav se nalazi na novoj generaciji modela M5. Dodajmo ovome i manju težinu i kruće vešanje, i logčno je da se misli da će novi M3 prevazići svog prethodnika.

Potpuno novi M3 bi trebalo da debituje 2019. godine na Sajmu automobila u Frankfurtu, te da počne da se prodaje počtkom 2020. godine.

Fotografije: Carscoops

Pročitajte još i: Istorija modela BMW M5

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery