AktuelnoVesti

Nove informacije o Nissanu (400)Z (VIDEO)

1.58KPregleda

Sudeći po Nissan Z Proto konceptu, predstavljenom pre oko pola godine, japanski proizvođač nastoji da maksimalno iskoristi svoje bogato nasleđe kada je o „Z“ seriji reč.

 

Ono što je još važnije je, ako su glasine tačne, da serijski model „samo što nije pristigao“.

 

 

Spremna da se stavi „na crtu“ sa sportskim kupeima među kojima je i A90 GR Supra, sedma generacija Nissanovog Z modela, nakon svega, izgleda da ipak neće poneti naziv 400Z.

 

Ovo je insajderska informacija koja se pojavila na 400zclub forumu, što je pomalo ironično, posebno ako se ispostavi tačnom. Nema bilo kakvih pratećih prikaza, ali bez brige, jer u pomoć možemo pozvati „procurele“ fotografije serijskog modela od pre neki dan.

 

 

Ukoliko pođemo sa stanovišta da verujemo insajderu, jer ovakve informacije uvek treba uzeti s izvesnom dozom rezerve, Nissan će na japanskom tržištu koristiti oznaku „Fairlady Z“, dok će ostatak sveta dobiti novu verziju pojednostavljenog imena – Nissan Z.

 

Navodno, cena će započeti od nekih 35.000 dolara u osnovnoj verziji, da bi se podizala u korak sa „sufiksima“ kao što su „Type S“, „Type T“ ili „Type ST“, i to po oko pet hiljada dolara za svaki „stepenik“.

 

Ispod haube počiva motor od 400 konja, tako da će Nissan 400Z/Z biti cenovno bolje pozicioniran od GR Supre 2.0 s 258 ks (42.990 dolara), i biće snažniji od GR Supre 3.0 s 388 konja (50.990 dolara).

 

 

Dakle, uporedni testovi su neizbežni, a očekujemo da će u neko doba preplaviti internet.

 

Da se vratimo na početak; čini se da Nissan želi brže da plasira novi Z model na tržište nego što je prvobitno planirao. Da podsetimo, dolazak je bio zakazan za proleće 2022., ali izgleda da ćemo se već krajem ove godine upoznati s novajlijom.

 

Navedene cene su vezane za američko tržište i navedene su čisto radi poređenja.

 

 

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery