AktuelnoVesti

Nova Toyota Land Cruiser debituje u aprilu 2021.

3.48KPregleda

Navodno, i dalje će počivati na konstrukciji aktuelnog modela, što po nama nije nimalo loše

 

Nova generacija Toyote Land Cruiser bi trebalo da debituje u aprilu 2021., sudeći po glasinama koje dolaze iz japanske publikacije Best Car. Naime, kompanija je već obavestila dilere o novom SUV-u.

 

 

U okviru pomalo iznenađujućeg poteza, novi Land Curiser neće koristiti usluge nove F1 platforme s karoserijom na šasiji, koju dobijaju modeli poput Tundre. Umesto toga, SUV zadržava mehaničku osnovu na kojoj počiva i sada. Međutim, s druge strane, novi Land Cruiser dobija kompletno, temeljno rrevidiranje, uključujući nove motore, pogonska unapređenja i usavršavanja ogibljenja.

 

Ove glasine podsećaju na navode da će naredna generacija Land Cruisera usvojiti 3,5-litarski turbo V6 s hibridnom asistencijom. Navodno, u igri će biti i 3,3-litarski turbodizel, ali nemojte očekivati da bude prisutan na svim tržištima gde Toyota prodaje Land Cruiser.

 

 

Insajder blizak dešavanjima je izjavio, da kompanija, makar u SAD, namerava da novi Land Cruiser stavi u ponudu isključivo s pet sedišta i pozicionira ga kao „ozbiljnog terenca“, bez aktuelnog naglaska na luksuz. U prevodu, to znači i nižu polaznu cenu, a „šuška se“ i o robusnijoj GR verziji.

 

Trenutno, Land Cruiser i Lexus LX su praktično dva identična vozila s različitim elementima stajlinga, ali to u budućnosti neće biti slučaj. Lexus LQ će biti nova premijum perjanica u SUV klasi, s naglaskom na luksuzu, više nego na terenskim sposobnostima, kojih svakako neće nedostajati.

 

Vrele Gume

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery