AktuelnoVesti

Nova Opel Astra pristiže s atraktivnijim dizajnom

12.9KPregleda

Opel je obelodanio prve oficijelne „tizere“ nove Astre, pred premijeru koja će biti održana u toku godine.

 

U igri je definitivno atraktivniji dizajn, a novalija će počivati na novoj Stellantisovoj EMP2 platformi, čije usluge koristi i Peugeot 308. Biće u ponudi u hečbek i Sports Tourer karavanskoj formi.

 

Kao što je prethodno sugerisano kroz veliki broj špijunskih fotografija, Astra usvaja novi „Vizor“ dizajn maske hladnjaka, što će je staviti u ravan s Corsom, Crosslandom i Mokkom. Zadnji deo takođe preuzima smernice dizajna od Mokke, s tim što će se preko zadnjih vrata pružati natpis „Astra“.

 

 

Novi Opelov pulen iz C segmenta će dobiti elektrifikovani pogonski sklop po prvi put, s tim što EMP2 platforma dozvoljava eksploataciju „plug-in“ hibridnog sistema, koji će verovatno u ponudi biti pored benzinskih i dizel verzija. Ova arhitektura nije kreirana za čisto električni pogon.

 

Vrlo je verovatno da će „plug-in“ hibridna Astra biti u ponudi u dve verzije: sa standardnim prednjim pogonom, uz moćniju opciju s pogonom na sve točkove (300 ks).

 

 

Unutrašnjost nove Astre krasi „Pure Panel“ digitalna postavka koja uključuje dva široka displeja, aranžirana u formatu „orijentisanom ka vozaču“. Opel kaže da je fizičke kontrolne jedinice sveo na osnovne funkcije.

 

 

Novajlija će se proizvoditi u Riselshajmu, dok ostaje nesigurnost u vezi s budućnošću Vauxhallove fabrike u Elsmer Portu, gde se Astra takođe proizvodi.

 

Vrele Gume

2 Komentara

  1. […] Šesta generacija ove godine lansirana je kao automobil sportskog izgleda sa petoro vrata, sa niskim izgledom i više prostora od svog prethodnika. Nova Opel Astra dizajnirana i razvijena u Opelovom sedištu u Riselshajmu, gde će proizvodnja početi ove jeseni. Donosi inovacije u kompaktnu klasu koje su kupci ranije poznavali samo iz skupljih vozila. Na primer, Astra predstavlja najnoviju evoluciju adaptivnog Intelli-Lux LED® Pixel Light-a. Sistem osvetljenja dolazi direktno iz Opelove perjanice Insignije i sa 168 LED elemenata prednjači u kompaktnim i srednjim tržišnim sektorima. […]

  2. Ja kupio „novu“ Astru J, 2010. godište, to je za mene novo i najnovije što sam imao u životu za 30 godina karijere. Nisam ni znao koliko je dobar i jeftin za održavanje, prezadovoljan sam, benzin 1.6 pa sam ugradio plin i vožnja za dž

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery