AktuelnoVesti

Nova Mazda CX-5 će počivati na novoj platformi s šestocilindarskim motorom

2.95KPregleda

„Kada“, pitanje je sad.

 

Mnogo toga je rečeno u vezi s novom generacijom Mazde CX-5. Najprodavaniji model japanske marke je pred temeljnim revidiranjem, a detektovani su i testni prototipovi na javnim putevima.

 

Međutim, glavna vest u vezi s novom iteracijom popularnog krosovera je da će počivati na novoj platformi i biće pogonjen rednim šestocilindarskim motorom. Upravni direktor Mazde za Australiju, Vineš Bindi, potvrdio je obe stvari.

 

„Mazda nastavlja da ulaže u visokoefikasne motore s unutrašnjim sagorevanjem, sa SkyActiv-X i novom generacijom rednih šestocilindarskih motora, koji će pogoniti modele na velikoj platformi, što znači CX-5 i veće“, rekao je Bindi.

 

Mada su zvanično potvrđene, nema mnogo poznatih detalja vezanih za informacije o novoj platformi i šestocilindarskim motorima. U izveštaju s početka ove godine, rečeno je da će japanski proizvođač započeti proizvodnju vozila sa zadnjim pogonom i šestocilindarskim motorima 2022. godine. Očekuje se da dizel takođe bude zadržan, dok su pripremi i hibridni modeli. Pored toga, pogon na zadnje i sve točkove će biti prisutan kod Mazde6.

 

Međutim, nijedna od ovih spekulacija nije zvanično potvrđena, a treba da bude obelodanjeno i vreme lansiranja novog CX-5. Druga velika Mazdina vozila su takođe spremna za ažuriranje, naravno na novoj platformi.

 

Takođe je za očekivati da Mazda prioritet stavi na CX-5 u smislu razvoja. Ovaj model kompaniji donosi novac, a u 2020. je plasiran u 361.051 primerku, uprkos pandemiji. S poslovnog aspekta, najlogičnije je da najpopularniji model bude prvi unapređen.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery