AktuelnoVesti

Audi Grand Sphere Concept vesnik budućeg GT modela marke iz Ingolštata

1.77KPregleda

Recimo da se radi o A7 „post SUS“ ere.

 

Audijeva gama će proći kroz drastične promene u godinama koje su pred nama. Za samo pet godina, marka iz Ingolštata će skinuti veo sa svog poslednjeg automobila s motorom s unutrašnjim sagorevanjem, s tim što će 2033. tradicionalni pogonski sklop biti eutanaziran (sem u Kini). To naravno znači da će u igru ući čitav niz novih elektromobila.

 

 

Da bi nam pružio (ograničen) uvid u ono što nas čeka, Audi je lansirao „tizere“ fascinantnog Grand Sphere koncepta. Najbolje se može opisati kao A7 Sportback budućnosti, budućnosti u kojoj neće biti mesta za benzinske i dizel motore. Iz tog razloga je hauba relativno kratka za tako veliko vozilo, jer nema potrebe za instalacijom masivnog konvencionalnog motora, uz poslovično prisutne kratke prednje prepuste.

 

 

Kao i u slučaju drugih čisto električnih automobila, međuosovinsko rastojanje je maksimizovano u odnosu na ukupnu dužinu vozila, što rezultira prostranim kabinskim prostorom. Mada je volan i dalje prisutan, Grand Sphere je začet kao tehnološki napredno vozilo sa sistemom autonomne vožnje nivoa 4. Dakle, samo je još jedan korak do potpuno automatizovane vožnje, koja će eliminisati bilo kakvu potrebu za učešćem vozača u upravljanju vozilom.

 

 

Kabina je zamišljena kao „dnevni boravak“ na točkovima, s malim upravljačem  zaravnjenog gornjeg i donjeg dela, u postavci s dva paoka, što podseća na aktuelne Peugeotove modele. Dok trenutni Audijevi puleni poseduju armaturne table s  hipertrofiranim ekranima, Grand Sphere preuzima minimalistički pristup u kreiranju prijatne atmosfere za opuštenu vožnju.

 

 

Debitovaće u septembru na IAA u Minhenu, a prethodiće mu Sky Sphere, koji treba da se pojavi u Pebl Biču u avgustu. Konačno, Audi će predstaviti Urban Sphere 2022., koji zaokružuje trio vesnika budućnosti druge bavarske marke.

 

 

Vrele Gume

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery