Vesti

Nova Kia Ceed GT-Line debitovala u Parizu!

Pariz 2018

1.03KPregleda

Pristustvo kompanije Kia na ovogodišnjem Sajmu automobila u Parizu obeleženo je predstavljanjem modela Ceed i Proceed.

Iako je južnokorejski proizvođač do sada predstavio većinu verzija modela Ceed, jednu je ostavio za „grad svetlosti“. Reč je o GT-Line Verziji.

Naime, ovaj model izgleda nešto „sportskije“ u odnosu na standardnu verziju, mada nije toliko fokusiran na performanse kao model Ceed GT. U suštini, mogli bi da kažemo da GT-Line „laje, ali ne ujeda“. Nova Kia GT-Line je dostupna kao hečbek sa petoro vrata, ali i kao karavan model.

Upravo na ovom modelu je bazirana i nova ProCeed shoting brake. Naime, GT-Line se od standarne verzije razlikuje i po crnoj maski (rešetki) hladnjaka, novim branicima i „oštricama“ oko svetla za maglu. Tu su i nove felne veličine od 17 do 19 cola.

Kada je reč o kabini, GT-Line poseduje sportska sedišta, volan sa ravnim dnom i jedinstvene pločice na pragovima.

Naime, GT-Line umesto četvorocilindarskog agregata radne zapremine 1,6 litara poseduje nešto ekonomičnije agregate, među kojima je i trocilindarski agregat radne zapremine jednog litra , kao i četvorocilindraš zapremine 1,4 litara, ali i dizel agregat radne zapremine 1,6 litara. Ovi agregati razvijaju između 118 konjskih snaga (88 kW) i 138 konjskih snaga (103 kW).

Šestostepeni manuelni menjač je standardan, dok je kao opcija dostupan sedmostepeni automatski.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery