AktuelnoEco GreenVesti

Nova Honda Civic u Evropi dostupna isključivo u hibridnom izdanju

2.13KPregleda

Honda će kompletirati elektrifikaciju svoje evropske ponude s novom generacijom Civica.

 

Novajlija će u Evropi biti dostupan isključivo u hibridnoj verziji, saopštila je Honda.

 

Pulen japanske marke iz C/D segmenta će koristiti usluge e:HEV (Hybrid Electric Vehicle) pogona, koji čine 1,5-litarski benzinac i elektromotor.

 

Hibridni Civic će se prodavati uz manji Jazz i CR-V kompaktni SUV (takođe hibridi). Novi HR-V, pozicioniran ispod CR-V-a, takođe će uživati u sličnoj postavci, a s prodajom bi trebalo da krene kasnije ove godine. Pored navedenih modela, Honda na Starom kontinentu prodaje i E čisto električni automobil.

 

Što se Civica tiče, on će kupcima biti dostupan u jesen sledeće godine. Njegovo lansiranje će kompletirati cilj kompanije za sve evropske „mejnstrim“ modele, koje će odlikovati elektrifikovani pogonski sklopovi do 2022.

 

Kao što je poznato, Honda više neće prozvoditi evropske verzije popularnog modela u Svindonu u Engleskoj. Ova fabrika je zatvorena, jer japanski prozvođač sužava globalnu proizvodnu mrežu. Za sada nema zvaničnog saopštenja gde će se proizvoditi evropska verzija Civica.

 

Honda je potvrdila da će novi hečbek formirati osnovu za novu generaciju Type R performantne verzije, koja će pristići 2022., ali ovaj model još uvek nije potvrđen za Evropu.

 

Jedanaesta generacija Civica je predstavljena tokom internet prezentacije u četvrtak. Po prvi put će hečbek varijanta biti proizvođena u SAD, u Hondinoj fabrici u Grinsburgu (Indijana). Hečbek se prethodno izvozio u Ameriku iz Svindona.

 

Bolja vozna dinamika

 

Honda je prodala 17.008 Civica u Evropi prošle godine, što je 54 odsto manje u odnosu na godinu dana ranije, kažu podaci JATO Dynamicsa. Inače, reč je o trećem po pitanju prodaje Hondinom modelu, iza Jazza i CR-V-a.

 

Honda kaže da se fokusirala na unapređivanje vozne dinamike novog modela, što je omogućeno krućom karoserijom. Kompanija tvrdi da je torziona krutost poboljšana za 19 odsto u odnosu na odlazeći model.

 

Kada je o enterijeru reč, Civic će pružati ekranske opcije u vidu jedinica od 7 ili 9 inča u zavisnosti od specifikacija, dok će digitalna instrumentacija biti u razmeri od 7 ili 10,2 inča.

 

Šema „pčelinjeg saća“ je prenesena i na armaturnu tablu, gde skriva ventilacione otvore. Honda je zadržala (što pozdravljamo) fizičke kontrolne jedinice za grejanje i ventilaciju.

 

Novi Civic će biti opremljen nizom bezbednosne opreme koja je obavezna u EU, uključujući inteligentnu asistenciju pri održavanju brzine, koja obaveštava vozača u slučaju prekoračenja.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery