Vesti

Nissan predstavlja novi model na CES (Sajam potrošačke elektronike)

Najverovatnije je reč o modelu Nissan Leaf sa većim dometom

Nissan CES
1.48KPregleda

Izgleda da Mercedes CLA neće biti jedino “bitno” vozilo koje će biti predstavljeno na Sajmu potrošačke elektronike (CES). Po svemu sudeći, njemu će se pridružiti i novi model kompanije Nissan.

Iako još uvek nije zvanično potvrđeno, pretpostavlja se da će taj novi model zapravo biti novi Leaf. Zapravo, reč je o novoj verziji popularnog električnog modela kompanije Nissan, koja će moći da sa jednim punjenjem pređe više kilometara.

Prvobitno je planirano da taj model premijerno bude predstavljen na Sajmu automobila u Los Anđelesu. Međutim, ti planovi su odloženi nakon što je uhapšen Karlos Gon.

Nissan CES

Naime, izvršni direktor Renault-Nissan-Mitsubishi alijanse je uhapšen zbog sumnje da je falsifikovao izveštaje o svojim primanjima, te da je zloupotrebio svoj položaj u alijansi. Taj slučaj još uvek nije rešen, ali je po svemu sudeći Nissan rešio da ide napred.

Iako predstavnici kompanije nisu potvrdili tvrdnje da je reč o modelu Leaf, na istom Sajmu će biti izložen i Leaf Nismo RC.

Ako Leaf sa većim dometom zaista debituje na CES, veruje se da će on imati bateriju kapaciteta 60 kWh. Zahvaljujući tome, on bi trebalo da sa jednim punjenjem može da pređe do 362 kilometara. To je za 120 kilometara veći domet nego kod trenutnog modela Leaf. Zahvaljujući tome, Leaf bi bio bolji konkurent modelima kao što su Chevrolet Bolt i Kia Niro EV. Oba ta modela sa jednim punjenjem mogu da pređu do 370 kilometara.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery