AktuelnoVesti

Nikada niža prosečna potrošnja i emisija izduvnih gasova u SAD

1.15KPregleda

Američka agencija za zaštitu životne sredine (EPA) izdala je Automotive Trends Report, godišnji izveštaj koji donosi neke dobre vesti, obuhvatajući kompletnu industriju, uključujući rekordno nisku prosečnu potrošnju i emisiju C02 kada je reč o automoblima za modelnu 2020. godinu.

 

Po EPA-i, prosečna potrošnja novih vozila je pala na 9,26 litara na 100 kilometara. U međuvremenu, zabeležena je prosečna emisija ugljen-dioksida od 349 g/km. Ovo je najniži nivo ikada izmeren, 7 g/km niži u odnosu na 2019.

 

Ključne stavke izveštaja uključuju 24 odsto nižu emisiju u odnosu na modelnu 2004. godinu. U međuvremenu, prosečna potrošnja je niža za 32 odsto u poređenju s istom godinom.

 

EPA procenjuje da će proizvodnja hibridnih, „plug-in“ hibridnih i električnih vozila porasti sledeće godine. Po prognozama za 2021., na električne i PHEV modele će se odnositi četiri odsto proizvodnje, dok će hibridi predstavljati devet odsto američke automobilske populacije. Trenutne brojke su dva odsto za električna i „plug-in“ hibridna vozila, odnosno pet odso kada je reč o hibridima.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery