AktuelnoTjuningVesti

Neupadljivi Audi 80 ispod haube čuva izvesnu „tajnu“ (VIDEO)

16.6KPregleda

Moderni A4 je nastavak nekadašnje Audi 80 serije. Potonju nomenklaturu je započeo B1 model, dok je danas aktuelan B9.

 

B2 generacija je debitovala septembra 1978., da bi kasnije postala jedan od najbolje prodavanih Audija u istoriji, s više od 1,68 miliona isporuka tokom osmogodišnjeg životnog ciklusa.

 

Čak i najsnažniji motori Audija 80 B2 nisu bili ni blizu onoga što danas smatramo pristojno snažnim automobilom. S dostupnim quattro pogonskim sistemom, ipak je posedovao solidnu platformu za značajnije modifikacije i ekstremnija unapređenja. Ovaj primerak iz Velike Britanije, snažniji je nego što biste mogli da pretpostavite.

 

Dotična skromna limuzina je proizvedena 1983., da bi bila registrovana u Ujedinjenom Kraljevstvu naredne godine. Fabriku je napustila s 2,2-litarskim rednim atmosferskim petocilindrašem sa 136 ks (kao Audi 90 nakon restilizacije), koji su distribuirani na sve točkove. Međutim, kada je vozilo napustilo Paul’s Classic Car Restorations garažu, snaga je „malo“ pojačana, i to na čitavih 610 konja.

 

 

Šalu na stranu, ovo bi mogao da bude jedan od najsnažnijih B2 modela koji su se kretali asfaltom, a nov video LivingLifeFast kanala na YouTubeu, detaljno nam objašnjava kakve su sve modifikacije urađene na dotičnom automobilu. Originalni motor je zamenjen petocilindarskom S2 jedinicom, dok je transmisija preuzeta od Audija 200 američkih specifikacija. Ono što pomalo iznenađuje je što su mnoge komponente i dalje u fabričkom izdanju.

 

Vlasnik ovog automobila tvrdi da njegov ljubimac ima isti odnos snage i mase kao Pagani Zonda, što je zaista impresivno. Pored toga, ovaj Audi poseduje neke zanimljive detalje za gotovo 40 godina staro vozilo, uključujući elektropodizače i elektropodesiva prednja sedišta.

 

 

Vrele Gume

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery