Vesti

Naslednik modela Lamborghini Aventador stiže 2020. godine

Elektromotor će snagu slati prednjoj osovini, dok će atmosferski V12 pokretati zadnje točkove

Naslednik modela Lamborghini Aventador
1.92KPregleda

Novi detalji o hiper automobilu koji će biti naslednik modela Lamborghini Aventador se pojavljuju na svakodnevnom nivou. Najnovije informacije sugerišu da bi novi hiper automobil na tržište mogao da stigne već 2020. godine.

Naslednik modela Lamborghini Aventador

Zvaničnici italijanskog proizvođača su već odlučili da naslednik modela Lamborghini Aventador ima hibridni pogonski sklop. Jedan deo tog pogona će biti atmosferski V12 agregat, dok o elektromotoru tek treba da padne dogovor. Kako je naveo jedan od zvaničnika kompanije, Maurisio Regiani, kompanija “razmatra nekoliko opcija”. “Neki kažu da domet treba da bude 20, neki 30, dok predstavnici iz Kine predlažu domet od 50 kilometara”, dodao je on.

Kako se navodi u novim infomracijama, elektromotor bi pokretao prednje točkove, dok bi atmosferski V12 snagu slao točkovima na zadnjoj osovini.

Međutim, uprkos inovacijama kompanije Lamborghini u tome da automobil bude što lakši, Regiani veruje da će novi super automobil biti teži od modela Aventador. On predviđa da će elektronske komponente biti teške oko 200 kilograma.

Naslednik modela Lamborghini Aventador

Uvid u novi pogonski sklop ćemo dobiti sledeće godine, kada Lamobrghini predstavi svoj hiper automobil koji će se prodavati u ograničenom broju. Taj model za sada nosi kodno ime LB48H. Kako se pretpostavlja, njegov hibrid V12 pogonski sklop će razvijati 838 konjsih snaga. Dizajn će biti inspirisan koncept modelom Terzo Millennio. BIće konstruisano svega 63 primeraka, a svaki od njih će se prodavati po ceni od 2,5 miliona dolara. Naravno, svi primerci su već rezervisani.

Nakon što bude predstavljen naslednik modela Lamborghini Aventador, italijanski proizvođač će predstaviti i zamenu za model Huracan. Izvršni direktor italijanskog proizvođača, Stefano Domenikali je izjavio da će i taj model biti hibrid. On će kombinovati V10 agregat sa elektromotorom.

Napomena: Na fotografijama se nalazi model Lamborghini SC18.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery