Vesti

Novi redni šestocilindraš FCA grupacije će debitovati u novom Jeep Wagoneer

FCA agregat
1.57KPregleda

FCA grupacija već duže vreme najavljuje povratak rednog šestocilindarskog agregata. Sada su se pojavili i prvi detlaji o njemu.

U izveštaju koji se pojavio se navodi da će se novi agregat zvati “Tornado”.  Pretpostavlja se da će novi agregat FCA grupacije svoj debi imati na serijskoj verziji novog modela Wagoneer. Ipak, postoje šanse da se pre toga on nađe u sledećoj generaciji modela Grand Cherokee. Navodi se da će se taj agregat kasnije naći i u modelima Dodge Charger i Challenger, ali i u RAM pikap modelu.

FCA agregat

Kako se navodi, “Tornado” bi mogao da ima istu snagu kao i HEMI agregat zapremine 5,7 litara. Zapravo, on bi čak mogao biti i jači od njega. Takođe, pretpostavlja se da će imati radnu zapreminu manju od tri litara, jer bi zapremina veća od toga dovela do većih poreza.

FCA planira brojne nove modele brendova Jeep, Ram, Alfa Romeo i Maserati do 2022. Naravno da se  postavlja pitanje da li će „Tornado“ biti spreman za te modele. Takođe, ako bude spreman, u kojim modelima će biti u ponudi.

Moraćemo da sačekamo da bismo dobili odgovor na to pitanje.

Izvor: Allpar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery