Vesti

Zvanična informacija: Jeep Renegade PHEV stiže 2020. godine!

724Pregleda

Fiat Chrysler Automobiles (FCA grupacija), matična kompanija brenda Jeep, najavila je da će od 2020. godine početi da prodaje i plug-in hibridnu verziju modela Renegade na evropskom tržištu.

Naime, Renegade PHEV će se proizvoditi u postrojenju Melfi u Italiji, gde se proizvode još i Renegade sa konvencionalnim pogonom i Fiat 500X. Do sada je FCA grupacija uložila preko 200 miliona evra u to postrojenje, kako bi ga pripremila i učinila idealnom lokacijom za proizvodnju PHEV varijante modela Renegade. Do sada je u tom postrojenju proizvedeno preko 742.000 primeraka tog modela.

[metaslider id=1393]

Jeep nije objavio nikakve informacije o pogonskom sklopu koji će se naći u modelu Renegade, ali je potvrđeno da će prvi, predprodukcijski modeli ovog potkompaktnog SUV-a biti završeni sledeće godine.

Takođe, Renegade je prošao kroz manji redizajn tokom leta koje je sada već za nama, te je dobio restilizovan prednji i zadnji deo, nove felne, ali i neke novine u kabini.

Trenutno se ovaj model prodaje sa trocilindričnim agregatom radne zapremine jednog litra koji razvija 118 konjskih snaga (88 kW), ili sa četvorocilindričnim agregatom zapremine 1,3 litara koji razvija 148 (110 kW) ili 177 konjskih snaga (132 kW). Tu su i unapređene dizel pogonske jedinice radne zapremine 1,6 i 2 litara. Agregati mogu biti povezani ili sa šestostepenim manuelnim ili sa devetostepenim automatskim menjačem.

Osveženi Jeep Renegade je već dostupan na tržištima širom Evrope, a on se prodaje po ceni od 22.400 evra u Italiji, 20.700 evra u Nemačkoj i 21.850 evra u Velikoj Britaniji.

Napomena: Na fotografiji se nalazi osveženi Jeep Renegade

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery