Predstavljamo

Mustang Mach-E – Premijera!

Da li vam se dopada ovaj model?

Ford Mustang Mach-E
2.8KPregleda

Nakon neplaniranog „objavljivanja“ detalja i fotografija svog prvog, potpuno električnog krosover modela, Ford je juče i premijerno predstavio model Mustang Mach-E!

Ford Mustang Mach-E

Spoljašnji dizajn

Već na prvi pogled je jasno da je Mustang Mach-E zaista lep krosover, na čiji dizajn je uticao model Mustang. Od interesantnih detalja izdvaja se zatvorena maska (gril). Tu su i farovi i zadnje svetlosne jednice koje podsećaju na one sa modela Mustang. Zanimljivo je to i što na automobilu nema vidiljivih (izbačenih) ručica za otvaranje vrata. Jasno je da on ima muskularan dizajn i da izgleda atletski. Sve u svemu, to samo dodatno naglašava činjenicu da je ovaj električni krosover/kupe model ima ozbiljne performanse.

Enterijer

Kada je reč o enterijeru, ističe se minimalistički pristup. Dizajn kabine modela Mustang Mach-E će mnogo od nas definitivno podsetiti na enterijer modela kompanije Tesla. Tu pre svega mislimo na ogroman ekran koji dominira komandnom tablom. On ima dijagonalu od čak 15,5 inča! Možemo videti i manji ekran digitalne instrument table, dijagonale 10,2 inča. On se krije iza sportskog, trokrakog volana. Tu je i otvor za vazduh koji se prostire celom širinom komandne table.

Ipak, pored dizajna, zanimljivi su i detalji o ovom modelu. Naime, Ford će ovaj model prodavati u pet paketa opreme, a to su: Select, California Rt. 1, Premium, First Edition i GT.

Uvodni, Mustang Mach-E Select model će imati elektromotor koji razvija 255 KS i 415 Nm obrtnog momenta. On će imati pogon na zadnjim točkovima, a kao opcija će biti dostupan i AWD. Ako se odabere sa AWS sistemom, on će razvijati 582 Nm obrtnog momenta. Procenjeno je da će Mach-E Select RWD sa jednim punjenjm moći da pređe do 370 kilometara puta. Sa druge strane, Mach-E Select AWD će sa jednim punjenjem moći da pređe do 338 kilometara.

On će od 0 do 96 km/h ubrzavati za nešto više od šest sekundi, dok će verzija sa AWD sistemom isto ubrzanje postizati za nešto više od pet sekundi. Select će biti najjeftiniji model, a njegova početna cena će biti 43.895 dolara.

Model sa najvećim dometom će nositi oznaku Mach-E California Rt.1. On će sa jednim punjenjem moći da pređe do 483 kilometara puta. Reč je o modelu koji će biti dostupan samo sa pogonom na zadnje točkove. On poseduje elektromotor koji razvija 282 KS i 415 Nm obrtnog momenta. DO 96 km/h ubrzava za nešto više od šest sekundi. Očekuje se da njegova početna cena bude 52.400 dolara.

Oni kupci koji žele performanse će na raspolaganju imati Mustang Mach-E GT model. Za njega se navodi da iz mesta do 96 km/h ubrzava za nešto više od tri sekunde. Ovaj model će biti dostupan samo sa AWD sistemom. Procenjuje se da će sa jednim punjenjem moći da pređe do 378 kilometara puta. Još uvek nema detalja o njegovom pogonskom sklopu. Početna cena će biti 60.500 dolara, a prodaja ovog modela će krenuti na proleće 2021. godine.

Na tržištu će se, krajem sledeće godine, prvo pojaviti Mustang Mach-E u First Edition i Premium paketima. Nakon njih slede modeli Select i California Rt.1. Oni se očekuju početkom 2021. godine.

Ford je već počeo da prihvata porudžbine za ovaj model. Oni koji žele da rezervišu svoj primerak, treba da uplate 500 dolara u vidu depozita.

Da li vam se dopada dizajn ovog modela? Pišite nam u komentarima…

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery