Vesti

Dvolitarski motor kompanije Toyota stiže iz Poljske!

Uporedo s povećanjem prodaje hibridnih vozila u Evropi, rastu i Toyotina ulaganja u lokalne proizvodne pogone

Toyota - TMMP
397Pregleda

Prodaja hibridnih vozila kompanije Toyota Motor Europe (TME) konstantno raste. Raste i njihovo učešće u ukupnoj prodaji u evropskom regionu. Ono je dostiglo 52 odsto „miksa“ u prvoj polovini 2019. godine. 

Toyota - TMMP

Zbog toga, japanska kompanija nastavlja da lokalizuje proizvodnju komponenti hibridnih pogonskih sistema na tlu Evrope.

Proizvodni program proširen je ulaganjem u fabriku TMMP u mestu Jelcz-Laskowice (Poljska). Tamo je počela proizvodnja novog benzinskog motora 2.0L TNGA. On će opremati hibridne modele Toyota Corolla, kao i konvencionalni RAV4.

Savremeni dvolitarski, četvorocilindrični TNGA motor može da komunicira sa e-CVT-om u hibridnim pogonskim sistemima ili da radi samostalno u konvencionalnom pogonu. Ovaj novi Toyota Dynamic Force Engine koji radi u Atkinson ciklusu ima povećan kapacitet, visoku toplotnu efikasnost i rad na nižim temperaturama. Kao rezultat toga, hibridno električno vozilo (HEV) postiže izuzetno dobre nivoe NOx. Oni su čak za 91,6% niže od granice Euro 6 za ekvivalentni benzinski automobil.

Nova linija za proizvodnju 2,0L TNGA motora predstavlja ulaganje od oko 90 miliona evra. Izgrađena je u skladu sa Toyotinom novom globalnom arhitekturom i odlikuju je napredna automatizacija, povećane performanse i poboljšana ergonomija za radnike na traci. Do sada su Toyotina ukupna ulaganja u Poljskoj premašila milijardu evra.

„Menjamo i pripremamo naše fabrike u susret evoluirajućim tržišnim trendovima koji pokazuju porast ugradnje hibridnih električnih pogona s niskom emisijom. Nastavljamo da gradimo evropski centar za hibridne tehnologije, neprestano povećavajući svoj udeo u elektrifikovanoj automobilskoj industriji“, rekao je Eiji Takeichi, predsednik Toyota Motor Manufacturing Poland.

Toyota - TMMP

PR Saopštenje: Toyota Srbija

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery