Vesti

Moto GP 2019: Herez je Markesov, Kvartararo nije završio trku!

VN Španije

Mark Markes - Moto GP/Sezona 2019
1.57KPregleda

Aktuelni svetski šampion, vozač Honde, Mark Markes slavio je u nedelju na Velikoj nagradi Španije, četvrtoj trci Moto GP šampionata. Mark Markes je tako upisao drugu pobedu ove sezone.

Mark Markes - Moto GP/Sezona 2019

Pored njega se na podijumu našao vozač Suzukija, Aleks Rins. Takođe, mesto na podijumu je zaradio i vozač Jamahe, Maverik Vinjales. On je do samog kraja vodio veliku borbu sa Andreom Doviciozom.

Prvih deset komplatirali su u Herezu: Andrea Doviciozo, Danilo Petrući, Valentino Rosi, Kal Kračlou, Franko Morbideli, Takaki Nakagami i Stefan Bradl.

Moto GP/Sezona 2019

Tok trke

Odlično je startovao Mark Markes i odmah na početku preuzeo prvo mesto od Fabija Kvartarara. Mark se zapravo nije ni osvrtao do kraja, iako ne može da se kaže da je zabeležio laku pobedu.

Fabio Kvartararo vozio je sjano, ali je zbog mehaničke greške morao da odustane od trke. 

Sjajnu vožnju prikazao je Aleks Rins koji je sve vreme pratio ritam koji je nametnuo Markes. On je na kraju uspeo da se izbori za drugo mesto, dok je treće mesto čuvao Maverik Vinjales.

Valentino Rosi je vozio svoju trku i uspeo da nadoknadi nekoliko pozicija nakon veoma slaba prva dva dana u Herezu. Na kraju je uspeo da se probije do šestog mesta u konačnom poretku. Slabu trku imao je i Horhe Lorenco.

Moto GP šampionat nastavlja se 19. maja trkom za Veliku nagradu Francuske na Le Manu.

Izvor: Sport Klub

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery