970_250_eko
Vesti

BMW Serije 8 Gran Coupe debituje u junu!

Tizer fotografije

BMW Serije 8 Gran Coupe
778Pregleda

Bavarski proizvođač automobila objavio je juče novi tizer za novi, treći po redu, model iz Serije 8. Podsetimo, ranije su predstavljene kupe i kabriolet verzija modela Serije 8.  

BMW Serije 8 Gran Coupe

Nova, luksuzna kupe-limuzina debitovaće sledećeg meseca. Na tizeru koji ne otkriva puno toga, vidimo Gran Coupe model iz profila. Naravno, kao što to obično i biva sa tizer fotografijama, i ova je zatamnjena.

Kao i druge dve „osmice“, i kupe-limuzina imaće sličan prednji deo. Od kupea i kabrioleta vizualno će se razlikovati po dodatnom paru vrata i produženoj putničkoj kabini u kojoj će biti mesta za 4 odrasle osobe.

Dizajn unutrašnjosti biće takođe u većem delu prekopiran iz prva dva modela Serije 8. Stoga treba očekivati kompletno digitalizovan kokpit sa 12,3 inčnim ekranom umesto klasičnih analognih instrumenata. Tu je i ekran infotejnemnt sistema dijagonale 10,25 inča.

Što se tiče motorizacije, kupcima će najverovatnije biti ponuđeni šestocilindarski 3,0-litarski turbo dizelaš sa 320 ks i 680 Nm u verziji 840d. Očekuje se i benzinac M850i sa twin-turbo 4,4-litarskim V8 koji proizvodi 530 ks i 750 Nm. U vrhu game nešto kasnije se očekuje i M8 Gran Coupe sa oko 625 konjskih snaga.

Nakon najavljene junske premijere, BMW Serije 8 Gran Coupe u prodajne salone stiže u septembru.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery