AktuelnoVesti

Miloš Pavlović sa šampionskim ambicijama kreće u novu sezonu

Zanimljivije od Formule 1?

2.09KPregleda

Startuje Miloš Pavlović i Lamborghini Super Trofeo takmičenje

 

Srpski automobilista Miloš Pavlović ovog vikenda na stazi u Mizanu kreće u pohod ka novom trofeju. Fabrički vozač Lamborghini-ja nastupiće u 12. sezoni evropskog Super Trofeo šampionata, u kojem je 2014. godine osvojio titulu evropskog i svetskog šampiona.

 

Pavlović će u sezoni 2020. godine nastupati kao vozač  Target racing ekipe, sa kojom je 2002. godine postao šampion italijanske Formule 3, čime je obezbedio „superlicencu“ za vožnju bolida Formule 1 kao prvi Sloven kojem je to pošlo za rukom, a i danas je jedini čovek sa ovih prostora sa tom titulom. Beograđanin će nastupati u najjačoj, PRO kategoriji vozača, a automobil Lamborgini Hurakan Super Trofeo Evo deliće sa talentovanim Meksikancem, 21-godišnjim Raulom Guzmanom.

 

 

„Posle dužeg vremena sam u prilici da na startu jednog šampionata mogu da kažem da sam u stanju da vozim čitav šampionat. Još važnija je činjenica da ću nastupati sa timom u koji imam puno poverenje! Verujem u projekat koji je ispred mene i nadam se da ću zajedno sa mojim kolegom Raulom uspeti da ostvarim dobre rezultate“ izjavio je Pavlović.

 

 

„Srećan sam, pun energije i elana i daću sve od sebe da uspem da još jednom dokažem da sam vredan poverenja koje mi je ukazao Roberto Venieri, vlasnik tima. Nadam se da ćemo uspeti da ostvarimo plasman na trkama koji nam dolikuje“, zaključio je on.

 

Kao i svake godine, trkački vikend Lamborghini Super Trofeo šampionata sastoji se iz dve trke, a kako se ove sezone takmičenje održava na pet staza, pred učesnicima je zanimljiva sezona sa 10 trka. Uz Mizano adriatiko, gde su trke na programu u subotu 8. i u nedelju 9. avgusta, kalendar takmičenja sadrži i trke na Nirburgringu (5. i 6. septembar), u Barseloni ( 10. i 11. oktobar) i na stazi Spa-Frankošamp (Belgija, 24. i 25. oktobar), dok se sezona završava u Le Kasteleu, na stazi Pol Rikar (Francuska, 14. i 15. novembar).

 

Prvobitno je zamišljeno da šampionat startuje sredinom aprila u Monci, ali je zbog aktuelne situacije sa pandemijom koronavirusa kalendar pretrpeo velike promene. Uprkos izmenama, lista staza na kojima će se održati trke, kao i broj od 23 posade na startu obećavaju uzbuđenja i neizvesne ishode u svim kategorijama.

 

Lamborghini Super Trofeo takmičenja, kao i ranije, svi ljubitelji trka mogu uživo da prate preko linkova koje je obezbedio Lamborghini, a ove sezone svi zainteresovani mogu da posete YouTube kanal ili Facebook stranicu Squadra Corse i uključe se u stream.

 

Prva trka na programu je u subotu, 8. avgusta u 20.45h, dok je druga na programu u nedelju,  od 13.20h. Trke počinju letećim startom, a planirano trajanje svake je 50 minuta.

 

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery