970_250_eko
AktuelnoOnline plus

Mercedes La Strada

2.34KPregleda

Kuća putujuća na bazi Mercedes Sprintera

Kamperizam doživljava svoju renesansu! Za razliku od globalnog buma koji je doživljavao sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka,  život i odmor u prirodi više se uglavnom ne zasnivaju na šatoru, vreći za spavanje i dušeku za naduvavanje.

Danas, 80% kamperista je svoju urbanu udobnost u susretu sa prirodom poistovetila sa upotrebom kamp prikolice, kampera i kamper van vozila. Ma koliko zvučali slični, namenjeni su sasvim različitim profilima kamperista.

Kamp kućice ili prikolice na točkovima zbog prirode složenije manipulacije koriste oni koji odabiraju mahom samo jednu lokaciju za odmor. Međutim kamperske kućice nude i najveći komfor jer je celokupna iskorištena za upotrebu.

Kamperi, svih veličina su znatno operativniji, lakše se mobilišu i evakuišu, pa su i pogodniji za odmor sa većom dinamikom pokreta. Mana im je velika gabaritnost i teška manipulacija u urbanim sredinama i na uzanim putevima.

Kamper van

Negde u sredini ove priče su sve popularnija kamper van vozila, izvedena na serijskim dostavnim modelima. Oni su lako pokretni, zadovoljavaju svakodnevnu dinamičnost pokreta, ekonomičniji od klasičnih kampera, ali i vrlo dobro opremljeni. Jedan od takvih primera stiže na bazi Mercedes-Benz Sprintera i zove se La Strada.

Klasičan kamper van, dugačak 7 metara koji je prava kuća putujuća sa trokrakom zvezdom. Opremljen je dvolitarskom dizel agregatom od 163 KS i svom drugom Mercedes komercijalnom opremom u kokpitu.

Cela karoserija je teška oko 3.5 tona, sa deklarisanom nosivosti od 700 kilograma, čime ostaje u klasi vozača B kategorije.

Mercedes La Strada u svom „stambenom“ delu nudi odličan komfor za dve osobe sa opcijom da ga koriste i četiri ukoliko trpezarijski sto pretvore u priručne ležajeve.

Na raspolaganju je mali kuhinjski blok sa frižiderom, sudoperom i dvodelnim plinskim štednjakom.

Toaletni prostor je odlično organizovan u ovako malom prostoru pa osim umivaonika i wc uređaja nudi i tuš kabinu.

Ležaj u zadnjem delu je kraljevskih dinenzija, spojen u celinu meri 200×180 cm i pruža izvrsnu udobnost spavaće sobe. 

Na raspolaganju su mnoge ostave za sitnice i garderoberi, dok se ispod spavaćeg dela nalazi ogroman prostor za odlaganje svih kamperskih rekvizita, uključujući i bicikle. On je dostupan sa spolja pa je time i pojednostavljena njegova upotreba.

I na kraju, ako želite da imate baš samo svoju kuću koja nije vezana za jedno mesto već za celu zemaljsku kuglu, to zadovoljstvo u obliku Mercedes La Strada platićete 101.000 evra.

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery