AktuelnoEco GreenVesti

Mercedes i Geely predstavljaju novi Smart električni krosover u septembru

695Pregleda

Kada je o direktnom konkurentu reč, to će biti Mini Countryman.

 

„Veliki“ Smart krosover bi trebalo uskoro da ugleda svetlost dana, a podsećanja radi, namera egzistira još od pre pet godina. Mada još uvek nije došlo do zvanične potvrde, Deni Leskau, potpredsednik prodaje, marketinga i postprodaje, potvrdio je projekat preko intervjua i LinkedIn postova. Ono što je još važnije, Leskau je obelodanio da će Smart električni SUV pristići 2022, kako za evropsko tako i kinesko tržište.

 

Sada imamo i dodatne informacije vezane za budući elektromobil s povišenim klirensom. Po najnovijem izveštaju, rival Mini Countrymana će biti u konceptnoj formi predstavljen na Salnonu automobila u Minhenu u septembru.

 

Novajlija je proizvod saradnje Mercedes-Benza i Geelyja. Ove dve kompanije su potpisale zajednički poduhvat prošle godine, u okviru kojeg stoji plan za oživljavanje prodaje Smarta. Predstavljen je i globalni izvršni tim, koji će imati misiju razvoja  i proizvodnje nove generacije Smarta.

 

Smart SUV će imati interni kodni naziv HX11. Koristiće novu Geelyjevu SEA platformu (Sustainable Experience Architecture).

 

Dotična platforma će ugostiti zadnje postavljen elektromotor, sposoban da isporuči 270 ks, uz asistenciju litijum-jonske baterije kapaciteta ne manjeg od 70 kWh. Po kineskoj verziji NEDC-a, autonomija bi trebalo da iznosi preko 500 kilometara.

 

Mercedes će biti odgovoran za dizajn novog Smarta, dok će Geely voditi razvoj i proizvodnju, koja će se obavljati u Kini, što je Leskau i potvrdio.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery