AktuelnoPRVesti

Mercedes EQA – najvažnije činjenice

1.26KPregleda

EQA, Mercedesov električni sportista u kompaktnom formatu

 

EQA je ime novog ulaznog modela u potpuno elektični svet Mercedes-EQ vozila. Elektro-estetika njegovog dizajna pokazatelj je progresivnog luksuza brenda Mercedes-EQ. Pametni asistenti podržavaju vozača u mnogim oblastima: na primer, u pogledu izbegavanja nezgoda, anticipativne i izuzetno efikasne radne strategije sa predviđanjem situacije u sadejstvu sa sistemom Navigacije pomoću Električne inteligencije. Pored toga, automobil ima razne izuzetne Mercedes-Benz funkcije, kao što su ENERGIZING Comfort i MBUX (Mercedes-Benz User Experience).

 

EQA je član uspešne porodice kompaktnih vozila brenda Mercedes-Benz. Bliska povezanost sa modelom GLA pruža sve uzbudljive karakteristike tog vozila, u ovom slučaju kombinovane sa električnim pogonom. Novi EQA će se proizvoditi u Rastatu (Nemačka) i Pekingu (Kina). Baterije za EQA proizvodi Mercedes-Benz filijala Accumotive iz Kemenca. Fabrika baterija u Javoru u Poljskoj se takođe priprema za proizvodnju baterija za kompaktne Mercedes-EQ modele. Od proleća 2021. godine, ovaj električni terenac će biti dostupan u evropskim dilerstvima.

 

 

“Mercedes-EQ teži da preuzme vođstvo na polju električnih pogonskih sistema i softvera za vozila. U tu svrhu, definisali smo neke ambiciozne ciljeve razvoja proizvoda i odlučili da nastavimo ubrzanim uvođenjem novih tehnologija na tržište”, kaže Markus Schäfer, član Upravnog odbora Daimler AG i Mercedes-Benz AG, odgovoran za Daimler Group Research i Mercedes-Benz Cars COO.

 

“Novi EQA omogućava nam da pokažemo način na koji zamišljamo e-mobilnost prilagođenu potrebama naših kupaca. Nudićemo čitavu porodicu EQA modela, snage od 140 do više od 200 kW,  sa prednjim ili pogonom na sva četiri točka. A za one kojima je pitanje dometa posebno važno, naš potfolio će s vremenom takođe uključiti posebnu verziju EQA sa dometom većim od 500 km prema WLTP. EQA dokazuje da je, korišćenjem proverene arhitekture, moguće postići odličan kompromis između performansi, troškova i vremena za izlazak na tržište”, dodao je Schäfer.

 

EQA se lansira kao EQA 250 (kombinovana potrošnja električne energije: 15.7 kWh/100 km, kombinovana CO2 emisija: 0 g/km ) sa 140 kW i sa dometom prema NEDS od 486 kilometara. “Dvospratna” litijum-jonska baterija, koja se nalazi kao strukturni element u donjem delu vozila, ima energetski sadržaj od 66.5 kWh. Kako bi se ispunili visoki standardi komfora buke i vibracije, preduzete su složene mere za izolovanje električnog pogonskog sklopa od šasije i karoserije. Brojne mere prigušavanja vibracija pojačavaju ovaj efekat.

 

EQA 250 će biti dostupan u Nemačkoj po ceni od 47,540.50 eura. Na osnovu neto kataloške cene od 39,950 eura, kupci mogu da iskoriste ekološki bonus od 6,000 EUR koje nudi savezna vlada Nemačke i 3,000 EUR od Mercedes-Benz-a kao proizvođača.

 

“Napredni dizajn i intuitivni rad dva su najvažnija elementa EQA. Sa ovim modelom, po prvi put svojim kupcima nudimo potpuno električni Mercedes u kompaktnom segmentu sa širokim asortimanom koji osigurava njegovu održivost u svakodnevnoj upotrebi. Kao takav, EQA je važno vozilo na putu ka elektrifikaciji naše game vozila”, izjavila je Britta Seeger, član Upravnih odbora kompanija Daimler AG i Mercedes-Benz AG, odgovorna za prodaju i marketing Mercedes-Benz Cars.

 

 

Više informacija o ovom modelu možete pronaći u okviru digitalne premijeru novog EQA, zajedno sa fotografijama i video materijalima, na  ovom linku.

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery