AktuelnoVesti

Lancia pod Stellantisom postaje premijum marka

10.5KPregleda

Lancia još uvek nije rekla svoju poslednju reč

 

Na internetu su se pojavile špijunske fotografije restilizovane Lancije Ypsilon. Ovaj mali hečbek i dalje ostaje jedini model kultne italijanske marke, i to prisutan isključivo na domaćem, italijanskom tržištu. Mnogi su čak predviđali da Lancia neće preživeti ova burna vremena u automobilskoj industriji, ali čini se da to ipak neće biti slučaj.

 

Novoformirani koncern, Stellantis, pod svojim krovom ima 14 brendova, a juče su na onlajn pres konferenciji izneti detalji u vezi s prvim koracima. Sedište kompanije će biti u Amsterdamu, s Karlosom Tavarezom na čelu, koji preuzima ulogu CEO-a. Ono što je još interesantnije, spomenutih 14 automobilskih marki je podeljeno u različite grupe u zavisnosti od tržišnog pozicioniranja.

 

Ono što je mnoge iznenadilo je da je Lancia na „Premijum“ listi, zajedno s Alfom Romeo i DS-om, s Lukom Napolitanom na čelu. Na ovaj način će se Lancia pozicionirati iznad Opela i Peugeota, koji su klasifikovani kao „gornji mejnstrim“.

 

U kratkom saopštenju za medije, Stellantis nije pružio više informacija u vezi s novim pozicioniranjem Lancije. Sve što je kompanija voljna da kaže za sada je da se Lancia nalazi u istoj grupi proizvođača u kojoj su Abarth, Alfa Romeo, Citroen, DS, Fiat, Opel i Peugeot na planu dizajna. Glavni dizajner zadužen za ovu „družinu“ je Žan-Pjer Plu.

 

Malo je reći da jedva čekamo nove informacije u vezi s Lancijinom budućnošću. Ono što se nameće je da bi mogla da profitira na tehnologijama pozajmljenim od Alfe Romeo, pa čak i započne novi život s ažuriranim portfoliom. Za sada, sjajne vesti su da Lancia i dalje živi.

 

Vrele Gume

5 Komentara

  1. Ovo je slika NOVE DELTE koje se Lanca nikad nece odreci i stalno joj se vraca … automobil i lici na legendarnu „staru“ Deltu … zadnji kraj identican , bokovi kao Integrale, farovi slicni …. te slike su „isplivale“ pre TRI godine i cena Delte je tad planirana u iznosu oko 32.000 evra ( preskupo )

  2. Nadam se da ce iskoristiti platformu novog peugeot-a 308 i lansirati novu Lanciu Deltu po ugledu na ovaj model sa slike.
    Renault vraca legende Renault 4 i 5, tu je Mini…red je da se i Delta vrati (eh, Integrale, Integrale…).

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery