AktuelnoVesti

Novi EQA: Početak prodaje električnih Mercedes-EQ vozila u Srbiji

4.67KPregleda

Potpuno električni Mercedes EQA stigao je u Srbiju

 

Generalni distributer za Mercedes-Benz vozila u Srbiji, kompanija Star Import d.o.o., najavila je u petak početak prodaje potpuno električnih Mercedes vozila na teritoriji naše zemlje od trećeg kvartala ove godine.

 

EQA

 

Novinarima je predstavljen potpuno novi EQA 250, ulazni model u električni svet Mercedes-EQ vozila. EQA 250 ima kombinovanu potrošnju električne energije od 15,7 kWh/100 km, uz naravno nultu emisiju CO2. Snage je 140 kW (190 KS)  i prema WLTP-u ima domet od  oko 400 do 420 kilometara. Varijante sa pogonom na sva četiri točka, EQA 300 4MATIC sa 168 kW i EQA 350 4MATIC sa 215 kW, biće kasnije dostupne na našem tržištu.

 

EQA Vrele Gume

 

Na prvi pogled vidljiva je bliskost sa modelom GLA, uz nešto veće gabarite, bar se tako čini. Dinamični dizajn njegove SUV karoserije nagoveštava odlične vozne karakteristike i užitak u vožnji.

 

Kada je reč o samim impresijama iz vrlo kratke vožnje po stazi, odmah se primećuje njegova startnost, tišina koju „emituje“, dobar ugođaj, ali i nešto manja snaga i lošija upravljivost pri većim ubrzanjima, u odnosu na električni I Pace koji smo nedavno testirali na primer. Uostalom, EQA jeste ulazni Mercedesov elektromobil, i tačno je za duplo jeftiniji od pomenutog Jaguara.  Cena za model EQA 250 u Srbiji počinje od 49.968 evra (sa PDV-om).

 

EQA Vrele Gume

 

Uskoro i na Vrele Gume skener testu naravno!

 

Mercedes-Benz elektrifikacija

Od sada, novi EQA može će da se naruči samo kod ovlašćenog Mercedes-Benz partnera u Beogradu, odnosno kompanije Emil Frey Auto Centar d.o.o. U narednom periodu planirano je da i ostali ovlašćeni Mercedes-Benz distributeri u Srbiji uvrste u svoj portfolio ponudu Mercedes-EQ vozila.

 

Zajedno sa već postojećom ponudom Mercedes-Benz plug-in hibrid vozila, kupcima je sada proširen izbor vozila sa električnim pogonom štutgartske zvezde. Na taj način, Mercedes-Benz je i Srbiji stavio akcenat na održivost i ekološke budućnosti, kontinuirano radeći na tome da se smanji negativan uticaj štetnih gasova na planetu Zemlju.

 

 

Porodica Mercedes-EQ ubrzano raste, okupljajući pod ovim podbrendom sva električna Mercedes vozila. Pored gradskog SUV električnog vozila kao što je EQC, kompaktnih SUV modela EQA i  EQB, koji je opciono dostupan i kao sedmosed, Mercedes-EQ nudi izbor i za ljubitelje luksuznih limuzina – model EQS je najaerodinamičniji serijski automobil na svetu, sa dometom od 770 km. Pre neki dan smo najavili i EQT, električni minivan T-Klase.

 

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery