AktuelnoVesti

Mercedes-Benz eSprinter električni kombi

Kombi na struju

4.56KPregleda

Mercedes eSprinter sa dometom od preko 150 km uskoro na ulicama

 

Kompanija Mercedes-Benz sada počela je da prima narudžbine za model eSprinter, kombi sa nultom emisijom štetnih gasova.

 

Pridružujući se modelima eVito, eVito Tourer i eCitan, eSprinter se nudi u dve verzije, sa punjačima od 20 i 80 kW. Prvi puni bateriju od 10 do 80% za 120, a drugi za 30 minuta. Sa dometom vožnje od 154 km, eSprinter dolazi sa početnom cenom od oko 60.000 evra. Doduše, bez beneficija za kupovinu električnog vozila.

 

 

Prema istraživanju koje je sproveo Mercese, prosečna dnevna kilometraža kombija po Evropi iznosi 97 km. Tako da je  ovaj EV „idealno za rešenje za sve one koji vrše isporuku u okviru tih kilometara i sve gradske operacije“.

 

 

Montirani ispod poda tako da ne utiču na tovarni prostora, četiri paralelna visokonaponska bloka baterija mogu se pojedinačno zameniti u slučaju oštete. Nudi im se garancija od 160.000 km ili 8 godina,  uz zadržavanje najmanje 70% kapaciteta posle osam godina.

 

 

Mercedes-Benz eSprinter ima snagu od 116 kS i 295 Nm obrtnog momenta električnog motora koja se isporučuje na prednje točkove.

 

 

Standardna oprema uključuje klima uređaj, DAB radio, Bluetooth povezivanje, USB priključak itd. Tu su i grejano vozačko sedište sa naslonom za ruke, dvostruko sedište za putnike, volan podesiv po visini i dubini, drveni pod i 8-metarski kabl za punjenje. Uključeni su i Active Brake Assist i drugi Mercedesove napredni sistemi bezbednosti. Mercedes Pro Connect integrisani digitalni sistem povezivanja besplatan je prve dve godine. On omogućava  praćenje čitavog voznog parka ukoliko prevoznik poseduje više Mercedes-Benz eSprinter  ili drugih Mercedes EV modela.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=rfEZTTuNW-w

 

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery