AktuelnoVesti

Ford GT Heritage Edition

Iz vremena kada je Ford bio veliki

2.25KPregleda

Ford GT Heritage retro izdanje u slavu pobeda ’66

 

Ford je u petak zvanično najavio model GT Heritage Edition za 2021. godinu. Ovaj model dizajniran je da oda počast modelu GT40 Mark II koji je 1966. godine pobedio na trci 24 sata Daytona na Floridi.

 

 

Godina ’66 legendarna je za trkačke modele kompanije Ford. Ford GT40 je dobio istorijsku (i kontroverznu) bitku sa Ferrarijem na legendarnoj trci 24 sata Le Mansa. Nekoliko meseci rabije američki brend „ugrabio“ je i 12-časovnu trku Sebring na Flordiji  Ipak, sve je počelo na 24 časa Daytona gde Ford zabeležio svoju prvu pobedu na celodnevnim trkama. Tim su predvodili čuveni dvojac Ken Miles i Lloid Rubi. Oni koji su gledali odličan film Ford vs. Ferrari (ili Le Man ’66), upoznati su sa ovom legendarnom automobilskom pričom.

 

 

Ford GT Heritage Edition ima retro inspirisanu spoljašnjost sa „ledeno“ belom bojom i asimetričnim trkačkim crvenim akcentima. Ostali istaknuti elementi uključuju karakterističnu haubu i broj „98“ na njoj i boku. Promene se tu ne zaustavljaju jer posebno izdanje sadrži „Ford“ natpis na zadnjim delovima bokova i 20-inčne aluminijumske felne sa Heritage Gold završetkom. Oni su potpomognuti Brembo kočnim sistemom sa crvenim čeljustima.

 

 

Ulazeći u kabinu, vidimo crvena Alcantara sportska sedišta  i specijalno dizajniranu ručicu menjača. Nasuprot toga je crna Alcantara presvlaka na instrument tabli, headliner-u i volanu.  Ford je najavio i posebni GT Heritage Upgrade paket opreme koji model čine još jedinstvenijim.

 

Isporuke modela Ford GT Heritage krenuće početkom sledeće godine, a proizvodnja će se okončati 2022. Međutim, šanse za kupovinu jedne od novih varijanti su vrlo male. Iz Forda su poručili da će edicija biti u ograničenom izdanju kao i da će svaki zahtev za porudžbinu morati da prođe posebnu proceduru.

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery