AktuelnoVesti

Mercedes-Benz A klasa vs Audi A3 vs BMW serije 1 vs Volkswagen Golf (VIDEO)

3.39KPregleda

Koji nemački hečbek je najbolji?

 

U priloženom video klipu, kao „pobednik“ uporednog testa je izašao Mercedes-Benz A klase. Dakle, hečbek iz Štutgarta se pokazao superiornijim u odnosu na novi Audi A3, BMW serije 1 i Volkswagen Golf. Da li će se s ovim složiti ljubitelji Mercedesovih rivala, pa ne bismo rekli…

 

 

CarWow odavno nije imao kontroverznije poređenje. Ono na šta smo od Meta Votsona i ekipe navikli su trke ubrzanja, koje ruku na srce, znaju da budu i prilično dosadne. Umesto superautomobila i električnih „brzanjaca“, sada su „na crtu“ jedni drugima stali automobili koje možemo redovno videti na putevima.

 

C segment za nemačke proizvođače ima posebno značenje. Audi A3 je obučen u „luksuzno odelo“ koje je u ovom slučaju u priuštivijem pakovanju u odnosu na limuzinsku ponudu, BMW se prebacio na prednji pogon, a Golf poseduje više napredne tehnologije nego ikada ranije, mada se njegovo „jeftinije“ pozicioniranje ipak oseti u odnosu na premijum rivale.

 

 

Pitanje stajlinga je subjektivna stvar, ali tri od četiri modela će u svakom slučaju privlačiti više pažnje. Audi A3 izgleda ubedljivo i atraktivno, bez obzira što Met Votson možda misli drugačije. Golf kao Golf, prilično je dosadan, ali ga mnogi smatraju začetnikom segmenta s bogatim nasleđem.

 

Veličina i mogućnosti funkcija ekrana info-zabavnog sistema, u današnje vreme su od primarnog značaja za jedan hečbek. Sva četiri modela mogu projektovati mape i imaju digitalnu instrumentaciju. Međutim, postavka u Mercedesu se čini nešto boljom. U međuvremenu, enterijer serije 1 se izdvaja jer pruža najbolji osećaj kvaliteta.

 

 

Što se tiče motora, svi modeli dolaze s bogatom paletom, uključujući 2,0-litarske dizele i performantne izdanke s preko 300 konja. Za ovaj uporedni test, CarWow je odabrao srednje pozicionirane benzince s oko 150 ks, uglavnom iz radne zapremine od 1,5 litara.

 

 

Golf ide na svoj tradicionalan adut, a to je da je dobar na svim poljima a odličan ni na jednom. Serija 1 je najzabavnija, ali to ide na račun komfora. Ipak, razlike između pripadnika ovog hečbek kvarteta su minimalne, tako da se na kraju sve svodi na lične preference. Pogledajte video.

 

Vrele Gume

Izvor: CarWow

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery