970_250_eko
Vesti

Mercedes-AMG S63 Cabrio u izdanju kompanije Posaidon

Razvija skoro 1.000 konjskih snaga

343Pregleda

Ovaj Mercedes-AMG S63 u kabriolet verziji je verovatno jedan od najbržih automobila sa otvorenim krovom na svetu, a sve to zahvaljujući od strane kompanije Posaidon, tjuniranom agregatu.

S obzirom da se radi o starijoj verziji ovog modela, tjuning kompanija Posaidon je morala da primeni svoje znanje i iskustvo u tjuningu na starom V8 agregatu radne zapremine 5,5 litara, a ne na novom twin-turbo četvorolitarskom V8 agregatu koji pokreće najnovije izdanje modela Mercedes-AMG S63.

U svakom slučaju, kako bi uspeli da ovaj agregat nameste tako da on razvija neverovatnih 991 konjsku snagu (739 kW) i 1.400 Nm obrtnog momenta, oni su morali da povećaju njegovu zapreminu na 6,3 litara, te da modifikuju turbo punjače, usisnike za vazduh i slično.

Zahvaljujući dodatnim 414 konjskih snaga (309 kW) i 500 Nm obrtnog momenta, ovaj Mercedes-AMG S63 Cabrio od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 2,9 sekundi. To ga čini za sekundu bržim od fabričkog modela. Takođe, ovaj tjunirani automobil postiže maksimalnu brzinu od 350 km/h.

Međutim, Posaidon nije ograničila ovaj tjuning paket samo na kabriolet verziju modela AMG, već je on dostupan i za sva druga vozila sa istim agregatom među kojima su i 63 verzije modela E klase, CLS, ML i G klase.

Što se cene ovog tjuning paketa tiče, verujemo da ona nikako nije mala.

Šta mislite o ovom tjuniranom modelu?

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery