Vesti

Mercedes 190E 2.5-16 Evolution II za  115.000 dolara

8.57KPregleda

Prodaje se san snova! Kultni Mercedes 190E 2,5-16 Evolution II

Na poznatoj internet stranici “Bring a Trailer” u ponedeljak je postavljen na prodaju kultni Mercedes 190E 2,5-16Evolution II iz 1990. godine i odmah je izazvao čitavu lavinu čežnjivih komenatara izazivajući “vlažne snove” svih istinskih ljubitelja automobilske klasike.

Model poseduje potpuno transparentnu istoriju jer je od prve kupovine pre 29 godina, pa sve do ove jeseni bio u vlasništvu jedne osobe. Na prodaju ga je kao dobar biznis plan stavio sadašnji novi vlasnik u nadi verovatno solidne zarade.

U doba elektrifikacije i sve manjih motora, imućni kolekcionari sigurno neće sedeti skrštenih ruku kako bi se domogli ovog moćnog benzinskog atmosferca.

Tačnije, ispod haube je 2,5 litarski Cosworth četvorocilindarski motor od 235 KS koji je prešao svega 135.000 kilometara. Spoljašnjošću dominira Evo II zadnji spojler, za to vreme izuzetne aluminijumske felne od 17 cola i dodatno spušteno ogibljenje.

Mercedes 190E 2,5-16 Evolution je do stotke stizao u to vreme za fantastičnih 7,1 sekundi

Iako je unutrašnjost zahvatila patina,ona je I dalje sjajno očuvana nudeći zaista davno prohujali duh ovakvih divnih modela! Najviše se ističu uglačana kožna Reccaro sedišta ali i sjajna serijska oprema.

Šta još više reći, osim da se licitacija zatvara sutra, pa požurite, ovakve prilike nisu česte, pa čak i po cenu da na licitaciji znatno premaši startnu cifru!

 

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery