AktuelnoVesti

Cadillac Escalade

2.54KPregleda

SUV kralj je ponovo rođen!

Iako ih na našim putevima nećemo voziti, kao što će ga u Evropi biti tek na prste jedne ruke i to uglavnom kao vozilo američkih diplomata, da se ipak malo pozabavimo i njihovom SUV kulturom, iz koje je poteklo sve ovo što danas vidimo u kategorijama terenaca i „terenaca“

Stigao je novi Cadillac Escalade najavljen kao Escalade 20121. Naravno, izgledom pa i svim ostalim atributima nije iznenadio nikoga pa ni nas.

Dominiraju uske svetlosne grupe ovog puta u LED tehnologiji, upadljiva velika maska a celokupna pojava je zaista ubedljiva.

Escalade stiže u standardnoj i produženoj ESV verziji, a pod haubom je 6,2 litarski V8 benzinski motor sa 420 KS, odnsono 3,0 litarski I6 turbo-dizelaš sa 277KS. Oba agregata dolaze isključivo u paru sa 10-stepenim automatskim menjačem.

Tu je nešto što neće obradovati ljubitelje off roada, nezavisno zadnje oslanjanje, točkovi od 22 inča, prostraniji i mnogo luksuzniji enterijer sa tri ekrana sa ukupno 38 inča, od toga je samo glavni ekran veličine 16.9 inča.

Naravno nije zaboravljen ni sistem polu-autonomne vožnje, više mesta za noge putnika u trećem redu, dva ekrana od 12.6-inčna ekrana za putnike na zadnjim sedištima, pojačani AKG audio od 19 ili čak 36 zvučnika. Prtljažnik je takođe dobio nove, veće mere i sada je od 722 do 3090 litara zapremine.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery