Vesti

Mazda ne želi da konstruiše „hot heč“ verziju modela Mazda3!

Takav model nije u planovima kompanije, bar za sada

Mazda3 Red Dot
680Pregleda

Predstavnici kompanije Mazda danas su otkrili da japanski proizvođač ne namerava da kreira „hot heč“ verziju modela Mazda3!

Mazda 3 - Test by Miodrag Piroški

Od kako su na tržište lansirani novi Skyactiv-X agregati, šef razvoja kompanije Mazda je konstantno dobio pitanje o tome da li je u planu performantna verzija modela Mazda3. Svaki put kada mu je postavljeno to pitanje, odgovor je bio isti. „Možemo kreirati agregat koji bi zadovoljio potrebe za većom snagom, ali trenutno tako nešto nije u planu“, rekao je on.

To su danas potvrdili i drugi predstavnici kompanije. Prema tome, odluka Mazde da se ne uključi u segment „hot heč“modela i ne predstavlja neko veliko iznenađenje. Sa druge strane, pojavile su se informacije da pojedini čelnici kompanije žele da „hot heč“ model zaista bude kreiran.

Oni smatraju da je neophodno kreiranje takvog modela, kako bi se javio interes i za ostale „manje ekstremnije“ hečbek modele. Takođe, oni smatraju da to ne bi bila loša ideja, pogotovo ako se za primer uzme Hyundai. Podsetimo, Hyundai je nedavno predstavio model i30 N!

Naime, kada je Hyundai i30 N stigao na tržište, interesovanje za automobilima kao što su VW Golf GTI i Honda Civic Type R je opalo. Sa druge strane, interesovanje za modele kompanije Hyundai je i te kako poraslo. Nova, performantna Mazda3 bi mogla kompaniju Mazda dovesti u sličnu situaciju. Međutim, japanci su odlučili da, bar za sada, igraju na sigurno.

Nova Mazda3 nam je bila na testu, a šta o njoj misli naš Miodrag Piroški, saznajte u video snimku ispod teksta.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery