Vesti

Mazda na Sajmu automobila u Ženevi predstavlja novi SUV

Tu će biti i drugi modeli

Mazda SUV tizer
1.21KPregleda

Novi kompaktni SUV model kompanije Mazda imaće svetsku premijeru na Sajmu automobila u Ženevi.

Mazda SUV tizer

Drugi model nove Mazda generacije donosi zreliju interpretaciju Kodo dizajna i Mazdinu novu generaciju SKYACTIV arhitekture vozila. 

Ponudu pogonskih agregata čine najnoviji SKYACTIV motori, uključujući revolucionarnu tehnologiju SPCCI (Spark plug contorlled compression ignition). Ova tehnologija donosi jedinstven metod paljenja i sagorevanja, kombinujući tako performanse i ljubav prema visokim brojevima obrtaja benzinskog motora sa odzivom i vrhunskom ekonomičnošću dizelaša. 

Mazda MX-5 30th Anniversary Edition će takođe imati svoj premijerni evropski nastup. Obelažavajući tri decenije od svetske premijere na Sajmu automobila u Čikagu, Mazda MX-5 se diči titulom najpopularnijeg roadster modela u istoriji. Ona je tu titulu dobila sa više od milion prodatih primeraka širom sveta, uključujući više od 350.000 prodatih primeraka u Evropi.

Na sajmu se takođe pojavljuje i potpuno nova Mazda3 u verzijama Hatchback i Sedan. Ovo će ujedno biti i prvi serijski automobil sa Mazda inovativnom SPCCI tehnologijomkoja pruža vrhunski početni odziv. Ona pruža i linearni obrtni moment sve do visokih brojeva obrtaja.

Takođe, motor ovog modela je opremljen Mazdinim inteligentinim MHYIBRID sistemom koji smanjuje potrošnju goriva i emisiju štetnih gasova. 

Mazdin najprodavaniji model CX-5 će takođe biti izložen na Sajmu automobila u Ženevi. Za 2019. godinu poboljšanja su napravljena u dva ključna područja. Kvalitet unutrašnjosti sa jedne i tehnologija i vozna dinamika sa druge strane. Serijska primena sistema G-Vectoring Control Plus (GVC Plus) omogućava Mazdi CX-5 da bude još oštrija. Ona se i vozi bolje nego ikad.

Mazda će održati konferenciju za medije u 13-13:15 sati (po srednjeevropskom vremenu) u utorak 5. marta, prvog od dva dana rezervisanog za predstavnike medija na svom štandu br. 6050 na novoj lokaciji u dvorani 6 kongresnog centra Palexpo.

PR Saopštenje: Mazda

 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery