Sajam automobila u DetroituVesti

Da li će danas biti ozvanična saradnja između kompanija Ford i Volkswagen!?

Da li saradnja podrazumeva samo zajednički rad na komercijalnim vozilima, ili nešto više?

Ford i Volkswagen
1.75KPregleda

Ford i Volkswagen će danas govoriti o planovima saradnje. Zajednička konferencija za medije je zakazana za drugi dan Sajma automobila u Detroitu.

Ford i Volkswagen

Dva giganta automobilske industrije, kompanije Ford i Volkswagen, zakazala su za danas zajedničku konferenciju za medije.

Kako su naveli šef Volkswagen AG, Herberd Dajs, i predsednik kompanije Ford, Bil Ford, dogovor o saradnji tek treba da bude priveden kraju. Međutim, obojica su priznali da će planirana saradnja doprineti njihovim kompanijama. Takođe su naveli da postoje brojna polja na kojima ova dva proizvođača mogu sarađivati.

“Pregovori trenutno idu u dobrom smeru. Više detalja ćemo objaviti u toku nedelje. Zapravo smo još uvek u završnoj fazi pregovora”, naveo je Bil Ford.

Ford i Volkswagen

Nakon što je na Sajmu automobila u Detroitu premijerno predstavljen i model VW Passat, par reči je imao i Herbert Dajs. On je potvrdio da će Ford i Volkswagen sarađivati na konstrukciji komercijalnih vozila. Naravno, to je nešto što smo već znali. Međutim, on je odbio da govorio o dodatnim detaljim saradnje.

“Volkswagen je velika, internacionalna kompanija. Međutim, na polju komercijalnih vozila nismo toliko uspešni. Upravo iz tog razloga planiramo da udružimo snage sa Fordom. Cilj je da postanemo kompetitivni i u tom segmentu koji se sastoji od malih komercijalnih kombija i pikap modela srednjih dimenzija”, naveo je Dajs.

Međutim, sve su snažnije spekulacije da ova dva giganta ne planiraju da se zaustave samo na saradnji oko komercijalnih vozila. Navodi se da bi oni mogli da udruže snage na razvoju električnih vozila i tehnologije autonomne vožnje. Izvori iz kompanije Volkswagen su ranije naveli i da postoji šansa da nemačka kompanija konstruiše svoja vozila u Fordovim postorijenjima širom SAD.

“Udruživanje snaga bi ojačalo i Ford i Volkswagen”, zaključio je Dajs.

Ford i Volkswagen

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery