Vesti

Maserati Quattroporte L’Ultimo – koncept koji je oličenje italijanskog luksuza!

Da li bi nova generacija modela Maserati Quattroporte mogla izgledati ovako?

Maserati Quattroporte L'Ultimo
2.23KPregleda

Italija možda ima dugu i uticajnu istoriju u svetu autoindustrije, ali sada broji sedam većih proizvođača automobila. Samo jedan od njih je luksuzni brend, Maserati. Naime, Ferrari, Lamborghini i Pagani pripadaju jednom drugom, daleko skupljem i egzotičnijem carstvu.

Maserati Quattroporte L'Ultimo

Kada je reč o modelima koji nose značku trozupca, Maserati Quattroporte je u neku ruku, oličenje luksuzne italijanske limuzine. Takođe je jedini italijanski model čije ime je na tržištu više od polovine veka, od 1963. godine. Trenutno je ovaj model u svojoj šestoj generaciji koja je predstavljena 2013. godine.

Render fotografije u tekstu su delo Markusa Hjelta. On je zamislio sledeću generaciju modela Maserati Quattroporte kao potpuno električan model, i nazvao ga je L’Ultimo (Poslednji). Naravno, ovo nikako nije fikcija s obzirom da su predstavnici kompanije Maserati već potvrdili da će sledeća generacija modela Quattroporte zaista biti potpuno električna. Ta nova generacija bi trebalo da debituje 2022. godine.

Kada je reč o dizajnu, na fotografijama vidimo da ovaj model ima dosta detalja na osnovu kojih je prepoznaljiv kao Quattroporte. Sa druge strane, kabina odaje utisak “dnevne sobe”, te se ističu sedišta koja se mogu pomerati na različite načine. Jedan od tih načina je i postaka sedišta tako da ona formiraju neku vrstu kauča.

Od drugih detalja se ističu kamere umesto tradicionalnih bočnih retovizora, ručice za otvaranje vrata koje “iskaču” iz karoserije, masivni točkovi, ambijentalno osvetljenje enterijera, ekran na volanu i slično.

Prema tome, šta vi mislite? Da li bi ovaj L’Ultimo koncept mogao biti dostojan naslednik trenunte generacije modela Maserati Quattroporte? Pišite nam u komentarima…

2 Komentara

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery