Vesti

Maserati MilleMiglia – koncept od kog bi se postideo i McLaren Elva!

Prelepi speedster koji nikada neće biti konstruisan…

Maserati MilleMiglia
2.36KPregleda

Ferrari Monza duo i McLaren Elva su nesvakidašnji, ali prelepi speedster modeli modernog doba. Međutim, ni jedan od tih modela nije ni približno lep kao Maserati MilleMiglia koncept sa fotografija.

Maserati MilleMiglia

Kreator ovog koncepta je dizajner Luka Serafini. On je inspiraciju pronašao u klasičnim Maserati trkačkim automobilima kao što su 250F i 6CM.

Na prednjem delu koncepta prvo se uočava to što su klasični farovi zamenjeni LED svetlima koja su u skladu sa prelepim linijama većeg dela karoserije. Takođe, na prednjem delu Maserati MilleMiglia koncepta se ističe i veliki Maserati logo pozicioniran na sredini maske (grila). Tu su i dva mala okrugla svetla za maglu.

Pogledom ka haubi možemo videti veliki broj oblih linija. Sa strane, iza prednjih točkova je uočljivo prisustvo velikih otvora za vazduh, ali i detalji sa “mrežicama” (mini gril).

S obzirom da bi MilleMiglia koncepr imao agregat pozicioniran izmešu prednje i zadnje osovine, tu su i veliki otvori za vazduh koji isti usmeravaju ka hladnjacima koji su smešteni iza vrata. Kada već pominjemo vrata, da navedemo i da su ona slična McLarenovim “butterfly” vratima. Jedina razlika je što se ona otvaraju u suprotnom smeru.

Ipak, najlepši deo koncepta je zadnji deo. Uočava se odustvo tradicionalnih svetlosnih jedinica koje su zamenjene LED linijama. Kao i model Ferrari Monza SP1, Maserati MilleMiglia koncept je jednosed. Sedište je smešteno na samoj sredini kabine.

Da, istina je, znamo da su šanse da ovaj koncept bude zapravo konstruisan ravne nuli. Ali to ne može da nas spreči u tome da se nadamo da će budući modeli italijanskog proizvođača, dizajnom bar mali podsećati na ovakav automobil. Na kraju krajeva, ako želimo ozbiljan i “suzdržan” dizajn, uvek se možemo okrenuti nemačkim automobilima, zar ne?

Maserati MilleMiglia

1 Komentar

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery