Vesti

Manuelni menjač modela VW Jetta GLI kao uređaj protiv krađe automobila!

Zanimljiv način promocije automobila sa manuelnim menjačem!

VW Jetta GLI
1.71KPregleda

Iako su mnogi mislili da će manuelni menjači do sada već nestati, oni još uvek snažno zadržavaju svoje mesto na tržištu i u srcima onih koji ne žele da se prepuste automatizaciji. Takav menjač se nalazi i na modelu Volkswagen Jetta GLI. Ono što je zanimljivo jeste da je VW odlučio da manuleni menjač sa tog modela promoviše i kao sigurnosni uređaj.

VW Jetta GLI

Naime, VW je nedavno objavio reklamu na kojoj vidimo dva prijatelja kako se voze u modelu Jettat GLI. Kada se zaustave i parkiraju automobil, vozač ne zaključa vozilo. Suvozač ga zatim pita “zar nećeš zaključati automobi?”, na šta mu ovaj odgovara: “Ne, ima manuelni menjač”.

Ono zbog čega je ova reklama zanimljiva jeste činjenica da su u Americi, gde se Jetta GLI i prodaje, nekoliko puta zabeleženi pokušaji krađe automobila gde su lopovi, kada su videli da vozilo ima manuelni menjač, ili uhvaćeni ili odustali od krađe. Jedno istraživanje je pokazalo da samo oko 18% Amerikanaca zna da vozi automobil sa manuelnim menjačem.

Zanimljivo je i to što se na reklami pojavi tekst na kome piše: “Imamo zakonsku obavezu da vam kažemo da uvek zaključavate svoj automobil, tako da… zaključavajte svoj automobil!”.

Nova Jetta GLI je pored manuelne transmisije dostupna i sa automatskim menjačem. Pokreće je dvolitarski TSI agregat koji razvija 228 konjskih snaga i 350 Nm obrtnog momenta.

Šta vi mislite o ovoj reklami? Da li više volite manuelni menjač ili automatic? Pišite nam u komentarima…

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery