Vesti

Honda Civic Type R je najbrži automobil i na stazi u Baterstu!

Video

Honda Civic Type R
1.9KPregleda

Honda Civic Type R je postavila još jedan rekord za najbrži automobil sa pogonom na prednjim točkovima na još jednoj stazi. Ovoga puta se to desilo na stazi Mount Panorama u gradu Baterst u Australiji.

Honda Civic Type R

Za volanom Honde Civic Type R sedeo je šampion Formule 1 iz 2009. godine i ambassador Honde, Dženson Baton. On je krug na stazi Mount Panorama završio za 2 minuta, 35 sekudni i 207 stotinki.

Staza je dugačka 6,9 kilometara i ima 23 krivine. Vertikalna razlika između najniže i najviše tačke na stazi je 174 metara.

“Da vozite bilo šta na ovoj stazi, doživljaj je neverovatan. Ubrzo sam se navikao na Type R, te sam uhvatio ritam  i sjajno se zabvavio”, rekao je Baton. “2 minuta i 35 sekundi je stvarno sjajno vreme za automobil sa pogonom na prednjim točkovima. Takođe, bilo je jako vruće, te ne mogu a da ne mislim da je možda bilo malo hladnije, da bi postavili još bolje vreme”, dodao je on.

Britanac drži i nezvanični rekord na ovoj stazi sa bolidom Formule 1. Naime, on je stazu prešao za 1 minut, 48 sekundi i 8 desetinki 2011. godine. Takođe, prošle godine je postavio rekord na stazi Hungaroring prošle godine, takođe sa modelom Civic Type R.

Honda Civic Type R za sda drži rekorde kao najbrži FWD automobil na stazama Nirburgring, Spa-Frankorhamps, Silverstoun, Estoril i Magni-Kurs. U svakom slučaju, ovo je prvi rekord van Evrope.

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery