AktuelnoVesti

Mali Mitsubishi Mirage „glatko“ prevalio gotovo 700.000 kilometara bez problema

3.51KPregleda

Ovaj „pink“ metalik Mitsubishi Mirage ima „srce“ maratonca

 

Reč je o modelu automobila koji je sve samo ne glamurozan. Naime, radi se o jednom od najjeftinijih vozila na američkom tržištu (13.995 dolara). Međutim, Mirage koji je u centru naše pažnje nije nov. Proizveden je 2014. godine, kada su ga kao novog kupili Dženis i Džeri Hjuot iz Minesote. Vozili su ga praktično bez prestanka šest godina i u tom periodu prevalili preko 666.000 kilometara (414.000 milja).

 

 

Ovakva kilometraža je impresivna za bilo koji automobil, a kamoli neki pogonjen 1,2-litarskim, trocilindarskim motorom sa 75 ks. Imajući u vidu da je japanska marka nekada u svojoj gami imala mašine kao što su Eclipse s turbomotorom i legendarni Lancer Evo, pa i turbo Mirage, nova verzija je predstavljala razočaranje za mnoge.

 

Doduše, u smislu dobijenog za uloženo, ovaj mališan blista. S investiranih manje od 11.000 evra, vozati se bez problema gotovo 700.000 kilometara, zvuči gotovo nestvarno. U međuvremenu, jedino što je dotični Mirage potraživao je bio redovan servis.

 

 

Doduše, negde između 320.000 i 480.000 pređenih kilometara promenjen je alternator, a ležajevi točkova nakon pređenih 240.000 kilometara. Automobil je korišćen za odlazak na posao i u slobodno vreme, a u retkim trenucima kada nije bio u pokretu, bio je parkiran ispred kuće Hjuotovih.

 

Čitava priča je krenula tokom jednog od redovnih servisa, kada su ljudi iz Mitsubishija primetili da ovaj „moćni Mitsu“ na kilometar satu ima nakupljenih preko 400.000 milja. Pametan marketinški potez, budući da je ova informacija došla i do nas. Što se Hjuotovih tiče, oni su dobili novi Mirage iz 2020. po „posebnoj ceni“. S obzirom na „reklamu“, trebalo bi da se radi o nečemu više od par hiljada i flaše viskija na sedištu.

 

 

Šta reći na kraju sem – svaka čast.

 

Vrele Gume

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery