Vesti

Lynk & Co 05 – prve zvanične fotografije!

Prvi krosover/kupe kineskog proizvođača!

Lynk & Co 05
1.28KPregleda

Brend Lynk & Co, čiji je vlasnik koncern Geely, danas je objavio prve zvanične fotografije za zvoj prvi krosover/kupe model, Lynk & Co 05.

Lynk & Co 05

Očekuje se da će ovaj model nositi oznaku Lynk & Co 05. On će premijerno biti predstavljen tokom prve polovine 2020. godine, kada će se u gami kompaniji pridružiti već postojećim krosover modelima 01 i 02, sedan modelu 03, ali i najavljenom hečbeku koji će nositi oznaku 04.

Kao što verovatno možete i sami zaključiti, Lynk & Co imena (brojeve) svojim automobilima ne daje na osnovu njihove veličine, već po redosledu kojim izlaze. Tako će ovaj krosover/kupe biti peti model u gami. Tehnički govoreći, Lynk & Co 05 je u stvari “kupe” varijanta SUV modela 01.

Ove tri fotografije koje je objavila sama kompanija Lynk & Co otkrivaju da će novi model imati masku i farove karakteristične za modele tog brenda. Ono što je interesantno jeste padajući krov, ali i zanimljivi C stubovi.

Naime, kada se posmatra od pozadi, pod određenim uglom, Lynk & Co 05 pomalo podseća na Polestar 2. Na njegovom zadnjem delu ističu se horizontalno postavljene svetlosne jedinice i branik agresivnog dizajna. Tu su i dva okrugla izduva, ali i difuzor između njih.

Kao i ostatak game kompanije Lynk & Co, i ovaj model će biti postavljen na CMA platformu koju su razvili Geely i Volvo. Lynk & Co 05 će biti dugačak 4.592 mm i imaće međuosovinsko rastojanje od 2.734 mm.

Još uvek nema nikakvih detalja o pogonskim sklopovima. Međutim, očekuje se da će ovaj model biti dostupan sa 1.5-litarskim, trocilindarskim agregatom koji će razvijati 177 KS. Ali i sa četvorocilindarskim, turbo agregatom zapremine dva litara koji će razvijati 251 KS. Očekuje se da on bude dostupan i sa pogonom na svim točkovima, ali i sa hibiridnim pogonskim sklopom.

Lynk & Co 05

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery