Vesti

VW će u Los Anđelesu predstaviti novi koncept po imenu ID Space Vizzion!

Uvod u serijski automobil koji se očekuje krajem 2021. godine

VW ID Space Vizzion
1.22KPregleda

VW je juče i zvanično potvrdio da će na Sajmu automobila u Los Anđelesu predstaviti svoj novi koncept po imenu ID Space Vizzion. Reč je o sedmom automobilu iz sve veće linije ID modela.

VW ID Space Vizzion

Novi VW ID Space Vizzion koncept predstavnici nemačkog proizvođača opisuju kao “krosover sutrašnjice”. Po njihovim rečima, radi se o automobilu koji “kombinuje aerodinamiku Gran Turismo modela sa prostranošću SUV-a”. Prilično fensi način za opisivanje sportskog karavan modela, zar ne?

Najnoviji član ID linije modela je postavljen na MEB platformu kompanije Volkswagen. Procenjuje se da će on sa jednim punjenjem moći da pređe i do 482 kilometara. To pre svega zahvaljujući efikasnom pogonskom sklopu i aerodinamičnom dizajnu.

“Do sada smo, sa našom ID linijom modela, uspeli da dokašemo šta je sve moguće sa automobilima iz svih segmenata”, rekao je Klaus Bišof. “Sa modelom ID Space Vizzion smo kreirali potpuno novi segment potpuno električnih automobila”, dodao je on.

VW ID Space Vizzion

Prve zvanične dizajnerske skice otkrivaju da će ovaj model imati komandnu tablu sličnu onoj u modelu Tesla Model 3. To znači da se na njoj ističe veliki ekran osetljiv na dodir u sredini, veliki otvori za vazduh i manji ekran ispred vozača. Ovaj koncept će imati konfiguraciju sa šest sedišta u tri reda. Takođe, sedišta imaju “Lounge” oblik i presvučena su “AppleSkin” materijalom (veganska alternativa za pravu kožu). Tu je i ambijentalno osvetljenje i drugi detalji.

VW ID Space Vizzion

VW je takođe potvrdio da ID Space Vizzion zapravo predstavlja uvod u serijski automobil koji se na tržištu očekuje krajem 2021. godine. Planirane su različite varijante za Severnu Ameriku, Evropu i Kinu.

VW ID Space Vizzion će premijerno biti predstavljen 19 novembra.

VW ID Space Vizzion

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery