AktuelnoVesti

Lud ili ludo hrabar?

Do imbecilnosti

1.94KPregleda

Mark Markez razmatra povratak na stazu već ovog vikenda?!

 

Da je „lud“, to smo znali, ali da je baš toliko lud… Šalu na stranu, aktuelni šampion razmatra da li da se pojavi na Velikoj nagradi Andaluzije, samo tri dana nakon operacije lakta!

 

Izveštaj španskog izdanja „El Periodico de Catalunya“, koji je podelila i oficijelna MotoGP stranica, kaže da Markez ne odbacuje u potpunosti mogućnost da ponovo sedne na Hondu već u nedelju, mada je tim saopštio da će imati samo jedan motocikl u trci, koji će voziti njegov brat, Aleks.

 

 

Smatra se da je šestostruki MotoGP šampion ohrabren vestima da mu nije oštećen radijalni nerv. To bi zahtevalo duži period rehabilitacije, ali bi i moglo da zakomplikuje stvari ukoliko bi pao ponovo.

 

Takav povratak bi označio ogroman preokret za vozača koji se suočavao s nekoliko potencijalnih scenarija dok su se lekari trudili da stabilizuju frakturu, zadobijenu na trci za VN Španije prošle nedelje.

 

 

Međutim, hirurška intervencija koju je obavio dr Ksavijer Mir u Barseloni, donela je novi optimizam zbog minimalnog uticaja povrede na tekuću sezonu i eventualnu odbranu titule.

 

Ipak, bez obzira na to što je sve prošlo kako treba, dr Mir kaže da su planovi i dalje koncentrisani na treću rundu u Brnu, s tim što je Markez već započeo rehabilitaciju i trening da bi povratio snagu.

 

On se oseća bolje nego što smo očekivali, jer smo inicijalno bili zabrinuti zbog potencijalnog oštećenja radijalnog nerva, što je uobičajeno kada dođe do ovakve povrede nadlaktice“, rekao je dr Mir.

 

 

 

Istini za volju, nerv jeste blizu mesta povrede, ali nije oštećen. Ovo nam je omogućilo da uradimo otvorenu redukciju i interno fiksiranje titanijumske pločice najnovije generacije na desnu nadlakticu, što mu omogućava da odmah započne s oporavkom. Započeo je s hladnom terapijom uz pomoć mašine koja redukuje hematom, a kada nije priključen na nju, vežba rame, lakat, zglob i šaku. Činjenica je da su bez uticaja na radijalni nerv, vrata samo napola otvorena za povrat u Brnu. Ipak, postoji mogućnost da Mark vozi u Češkoj.  On je u redu, raspoložen kao i uvek, s ciljem da se takmiči za titulu“, izjavio je doktor Mir. 

Ostavite komentar

Top Reviews

Video Widget

gallery